Adaylar başvuru yapıp, aylarca çalıştı. Secim kuruluna listelerin verildiği gün, yarışa katılmayanları garanti yere yazıp aday yaptılar. Bu sahtekarlığa … ne söylesem az. CHP‘nin hak hukuk tanımaz darbeci yönetimi 1 kişiyi dahi masa başında aday yapamazdı. Buna musade edip göz yumulamazdı. Ne yapılmalıydı ? ne yapmalı ?

Sevgili CHPliler
Parti üyesi olan seçmenlerin kendi oylarıyla adaylarını seçmesinden başka eşit adaletli bir yol yok. Buna ön secim denir. PM sine önseçim kararı al, adaylarımı ben seçeceğim diye papağan gibi her gün çağrıda bulundum. Ulus seferber edilmeli, Çare ulusta dedim. Bunun ilk adımı üyelerin adayları kendileri seçmesiydi.

Aday olma yarısı var. Yarısın bittiği yere geliyorsunuz, orada saklanmış yarışa katılmamış birilerini kazanan listesinde görüyorsunuz. Bu kabul edilemez rezillik, aday olmayı hak hukuk tanımaz parti yönetiminin insafına bırakanların sorunu değildir.

Bu sahtekarlar belediyelerde yönetici olacaklar. Ulusun belediyeleri bunların insafına bırakılır mı? Kendi üyesinden gizli isler yapan, onların oylarından kaçanların ulusa faydası olur mu? Onun için Cumhuriyet Halk Partisinin ismini bile ağızlarına almıyorlar , Tek baslarına 16 milyonluk İstanbul’u, Ankara’yı kurtaracaklar. Tek başına davranıyorlar çünkü, 1300000 üyenin ve oy veren seçmenlerin haklarını gasp etmiş, diktatörce partiyi yönetenlerin masa başında yaptıkları adaylarıdır. Adalet, demokrasi lafını eksik etmeyenlerin adaylarıdır.

CHPli olmadıkları için onların bu davranışı normal. Parti, Atatürk onlar için sadece maskedir. Bu,  TV de bunları izleyen ulusun problemidir. Ulusun bir partiye, hukuka adalete ihtiyacı var.

çağrıyı her yurttaş yapmalı. Hodri meydan dedim.
CHP PM, Ankara’dan 1 kişiyi bile Başkan ve meclis üye adayın bu diyemez. üyelerin eşitse seçme, seçilme hakkını gasp etme.
Utanın. Benim, komşumun kime oy vereceğine, kimi aday olarak görmek istediğine nasıl karar verebilirsiniz. Oyalanmayın.
Beklemek, aday aramak, tartışmak partiye zarar vermek,
CHPlilere hakarettir. Bu rezilliğe son verin.
CHP ye muhalefet etmişler le işbirliğine son verin.
Başkan Adayı ile meclis üyesi listesi bir bütündür. Parçalamayın.
Koyun sandıkları ilçelere 1 günde adayları ben seçeceğim.
Hodri meydan, alın adaylarınızı sizde gelin. Sandıktan çıkan liste ile başlayalım çalışmaya.
Sürekli bu çağrısını yaptım.

İlce teşkilatıma dilekçe ile başvurdum.   Altta dilekçe 1, 2
PM üyelerine E- posta yoluyla çağrıda bulundum.
Sözcü gazetesinin halkçı yazarlarına, başkalarına da defalarca yazdım.
Güya hukuk mücadelesi verenlere yazdım.
Sanal ortamda paylaşım sitelerinde paylaştım.
Parti yönetiminden umudu kesmiş, TV de olanları izleyenlere seslendim.
PM koy sandığı ilçeme adayların hepsini ben seçeceğim demeyen, korkak üyelerden oluşan parti iktidarı değiştirebilir mi?

“Tüzük Madde-3 (5) Siyasal yaşamda erdemliliğe, üretkenliğe, yeteneğe ve emeğe uygun yükselmek esastır. Partililer, bu ilkelere bağlı olarak toplum hayatının ve parti görevlerinin gerektirdiği nitelikleri kazanmak; sorumluluk yerlerine başarılı, bilgili, dürüst ve yetenekli üyelerin seçilmelerini sağlamak için sürekli çaba harcarlar.”   Sevgili üye bu görevi yaptın mi?

Madde-5 “(3) Seçimlerde parti adaylarına oy vermekle, onların kazanmalarını sağlamak için çalışmakla ve partinin başarısını en üst düzeye çıkarmak için çaba harcamakla yükümlüdürler.”

CHPli olmayan parti yönetimi muhalefet partilerine grup kurdurup onların kazanması için çalıştı.
PARTİ SUÇLARI Madde- 68
(1) Kesin çıkarma cezası gerektiren parti suçları;
a) Programa, tüzük kurallarına, kurultay, yetkili organ ve grup kararlarına aykırı davranmak,
e) Parti adaylarına karşı ya da başka parti adaylarından yana açık ya da gizli çalışmak, “

Sevgili CHPliler
Açıkça başka partilere, adaylarına acık destek verenleri daha ne kadar Cumhuriyeti kuran partide tutacaksınız. CHP ve ATATÜRK’Ü Maske olarak kullandıracaksın.
Tüzük ve ilkelerine uymadan   partiye sahip çıkılır, CHPli olunur mu?
Sandık koyarsın ilçelere 1 günde üyeler adayları seçerdi. Engel yoktu. Yapmadılar. Aday olmayı darbeci parti yönetiminin insafına bırakanlar aday yapılmayınca istifa edip CHP ye muhalefet eden partilere geçti. Sıralamalarda yerlerini beğenmeyenler de istifa etti.
Parti yöneticileri garanti yerlere aday yazma kavgası yaptı.

Hak hukuk tanımaz parti yönetimi, CHP’nin sağlam kalan yerlerini yıkmaktan başka bir şey yapmazdı. Bu secimde darbeci parti yönetimi ile işbirliği içinde aday yarışına girenler hep birlikte sonuçları itibarıyla CHP’ye zara verdi.

izlemek ve göz yummakta parti suçudur.
Üye=seçmen hakkı gasp edildi. Masa basında aday yapılmasına, rezilliğe ne zamana kadar göz yumacaksın?
Adayları üyeler seçsin çağrısını güya halkçı belediye başkanlarına da yaptım.
Eskişehir’e, İzmir’e seslendim
https://www.chpuye.com/?p=1632
https://www.chpuye.com/?p=1622
1 tane belediye başkanı parti yönetimine, sizler nasıl Marmaris’te vs. kimin aday olacağına karar verebilirsiniz? Buna Marmarisliler karar vermelidir, dediğini duydunuz mu? Ben tekrar adayım, koyun sandığı ilçeme Marmarisli CHPliler oylarıyla onay verirlerse partimin adayı olurum.  Üyelerimiz oylarıyla hangi adayı, meclis üyesi listesini onaylarsa, onunla partimizin kazanması için çalışırım.   Siz ne hakla ilçemde kimin kime oy vereceğine karar verebilirsiniz, çekin ellerinizi ilçelerden diyen 1 belediye başkanı görüp duydunuz mu?

Peki ne yatılar:
Masa basında aday yapılan, vekil, meclis üyesi, B. başkan, il, ilce başkanı vs. İsi bitince istifa etti. Bunları aday yapan hak hukuk tanımaz parti yönetimi, işbirlikçi il ve ilce yönetimlerinin hepsi istifa etmeli. Partiden atılmalı. M. İnce, oran, vs. genel başkanın adamlarının da bu yönetimin bir parçası olduğunu unutma. Hepsini değiştir.
Masa basında yapılan adaylarla, partinin hukuksuz yönetilmesine sesi çıkmayanlardan çare olmaz. Haksız, hukuksuz, eşitsizlikten adalet beklemek hayaldir.   1300 000 üyenin % 80 i izliyorsa devam eder. Adayları biz seçersek CHP umut olur.
Parti yönetimi CHP’nin sağlam kalan yerlerini yıkmaktan başka bir şey yapmaz. Kendi Oyuna, malına, canına, CHP ye de, ulus sahip çıkacak. Başka çare yok.
Üyelerin hukuk tanımaz parti yönetimi, işbirlikçi il ve ilce yöneticilerini görevinde tutması ulusa en büyük kötülüktür. İlçeden basla değiştir. İlçende mahallende tanıdığın insanlarla adayını seçip birlikte çalışarak secim kazanılır. Kendi problemlerini çözebilirsin.TV de hak hukuk tanımaz parti yönetimini izlemekle en fazla hayal kurarsın. Umudun olmaz. Umut biziz başka da yol yok. Üye=seçmen

Partide egemen olunmadan ülkede egemenliğin kazanılmayacağına inanırım.
CHP, Türkiye’nin özel bir kurumudur. Kimsenin keyfi yönetimine insafına bırakılamaz. Atatürk’e, resmiyle sahip çıkılmaz. Sahip çıkmak, emanetlerine sahip çıkmaktır.

Ulusun problemlerini yaratanlar değil, ulusun bireyleri birlikte çözer.
Ülke tek kişiye dayalı yönetiliyor.
CHP’yi tek kişiye dayalı hukuk dışı yönetenler mi kurtaracak?ilçeden basla değiştir

Masa basında yazılan delegelerle, partinin hukuksuz yönetilmesine sesi çıkmayanlardan çare olmaz. Partiyi yöneten yeni Baykalcıları onların, işbirlikçisi delegelerle kurultayda değiştirmek hayaldir. Hak hukuk takmayan yönetimin ortağı ilce ve il yönetimlerini değiştirmeyen partiye sahip çıkamaz. izlemeyi bırak İlçende görevini yap iste o zaman değişir.

Seyirci olan ulus değil. Kendi problemleriyle ilgilenen, adayını da seçen ulusun bireyleri CHPyi ulusa önderlik edecek hale getirir. Problemlerini çözer. Başka yol yok.

23.2018 Mazlum Vural
Cumhuriyet Halk Partisi IST Eyüp ilçesi üyesi
Yan yatmış mavi renkli CHP üyesi değil

CHP Eyüp ilce 29.9.18

CHP eyüp 8.1.19

Bu yazı Üyeler ne yapmalı kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir