CHP’nin hak hukuk tanımaz Parti yönetimi, kongre yapmayarak üyelerin seçme ve seçilme hakkını gasp etmektedir. Üyeler ilçeden başlayarak hukuksuzluğu düzeltip işbirlikçi bütün yönetimleri kongre yaparak değiştirmelidir. Önce partide egemenlik

Sevgili CHP’liler sevgili üyeler
Hukuksuzluk varsa orada asla ADALET olmaz.
CHP’nin Hak hukuk tanımaz parti yönetimi durdukça, masada atanmış adaylarla, izleyici olan üyelerle bir şey değişmez. Değiştir.
Üyelerin  % 90 i izliyorsa çare beklemek hayaldir.
Atanmış adaya hayır. Önce partide egemenlik üye= seçmen
CHP üyeleri ilçelerinde başlayarak partiye sahip çıkmalı. Hak hukuk tanımaz işbirlikçi yönetimleri derhal görevlerinden uzaklaştırmalı.

Bir üyenin çağrısı bütün CHP’li üyeleredir. İzlemekle görev yapılmaz. İzlemek de Parti suçudur. Cumhuriyet Halk Partisi Ulusa emanettir. Kimsenin insafına bırakılamaz.

Mahallede başlayarak bütün ilçe teşkilatlarının da derhal seçim süreci başlamalıdır.

Eyüp ilçesi üyesi

         Cumhuriyet Halk Partisi Eyüp İlce Başkanlığına

                                                                           EYÜP
Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel merkez yönetimi hukuk dışıdır. Siyasi partiler kanuna (SPK) göre teşkilatların görev süresi en fazla 3 yıldır. 2015 yılında bu 3 yıllık sureler geçtiği için hukuk dışı hale gelmişti. Parti tüzüğü ve kanunlara göre görev süreleri bitmiş yöneticilerin hiç bir şey olmamış gibi görevlerine devam edip kongre ve kurultayları yapması hukuk dışılığı düzeltmez.  En son CHP Eyüp İlçe Başkanlığı 37. Olağan Kongresi 5.1.2020 de yapıldı. 2 yıllık süreler geçmiş hukuk dışı hale gelmiştir.
Anayasa ve kanunlara uymayan bir iktidar için sözde muhalefet eden partinin yönetiminin kanunlara uymaması bulunmaz bir nimettir. Tek kişiye dayalı yönetilen ülke, tek kişiye dayalı hak hukuk tanımadan yönetilen sözde muhalefet partisi.
Uyumlu bir durum. İlçeden başlayarak duruma son verilmelidir.

Parti tüzüğünde kongrelerin süresi 2 yıldır en fazla da bir yıl uzatılabilir.
Bugüne kadar bir uzatma olmamıştır. İktidar Partisi’nin kongrelerini yaptığı bu zamanda zaten bir uzatma gerekçesi olamaz.

Hak hukuk tanımaz Parti yönetimi kongre yapmayarak üyelerin seçme ve seçilme hakkını gasp edip masa başında Cumhuriyet Halk Partili olmayanları vekil yapma çalışması yapmaktadır. Buna dur denmelidir. %10 seçim barajını kaldırmayan iktidar, ittifak yasasını çıkardı. İşine yaramasa bunu yapar mı? İttifak yazısının kimin işine yaradığı ortadadır. Partimizin işine yaramadı açıktır.

2002 seçimlerinde 550 kişilik mecliste 178 sandalye kazanan CHP, bugün 600 kişilik mecliste 135 sandalyesi var, burada bir başarı var mı?
 Bizim görevimiz partimizi tek başına iktidara getirmektir. Ulus Altıok’un üstüne mührü vuruyorsa seçtiği kişilerin de Altıok ilkelerine göre hareket eden Ulus yararına çalışan insanların olması gerekir. CHP’nin görevi CHP muhalefet etmiş, bir tek vekil dahi meclise sokamayacak partileri TBMM ye sokmak değildir. İlçe de partiyi ilçe Başkanlığı temsil eder. İlçe Teşkilatı il teşkilatı disiplin kurulu farklı organlardır. Partiler Tüzük ve

Programına göre yönetilir.
Eyüp İlçe Teşkilatı ne İl’in ne genel merkezin emir kulu filan değildir.
Onların hukuksuzluğu Eyüp teşkilatını hukuka uygun hale getirmez.

CHP’nin ocağı Mahalle, ilçeleridir. Partinin sahibi milletin parçası olan üyelerdir. Derhal hukuksuzluğu düzeltmek için Eyüp ilçesi üyelerini göreve çağırın. Kongre sürecini başlatın. Hukuka uymayarak mı bu iktidarı değiştireceğiz? Uyulmayan hukuk ulusun hukukudur. Cumhuriyet Halk kart üyelerine şu çağrıyı yapıyorum: Gelin bu hukuksuzluğu düzeltin. Partiye sahip çıkın, hep birlikte CHP’yi iktidar seçeneği hale getirelim. Kongre süreci hemen başlamalı. Cumhurbaşkanı, vekil, belediye başkan ve meclis üyeleri adayları hepsi üyelerin (seçmen)  oylarıyla seçilmelidir. Ülkede adalet, hukuka uyulması önce partide olmalıdır.

Gereğinin yapılmasını Saygılarımla arz ederim

8.1.2022

Mazlum Vural Eyüp Topçular Mahallesi üyesi


CHP Tüzük madde 36, 47
Siyasi partiler kanununa (SPK)  ilgili Maddeler. 14, 19,  20 

Görev süresi geçmiş, ilçe, il ve genel merkez yönetimi için hukuken neler yapılmalı.

Ne yapmamız gerekiyor, bunu bu yazıda bulabilirsiniz.

Bu yazı Ne yapmalı kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir