Hak hukuk tanımaz parti yönetimi, Partinin bütün organlarını hukuk dışı hale getirdi. Hukuksuzluğu düzeltmek için ne yaptım. Ne yapılmalıydı? Hukuk dışı yönetilen CHP, ulusun umudu olur mu?

Sevgili CHPliler
Üye olduğumuzda bir forma imza atarız. Bunun almamı Üyesi olduğumuz partinin tüzüğüne, programına uyacağımıza yazılı olarak söz vermiş oluyoruz.

Partinin anayasası tüzüğü dür. Tüzük anayasa ve Siyasi partiler kanununa göne hazırlanır.

Her üye eşit haklara sahiptir. Tüzüğe uymamak disiplin suçudur. Partiden atılma gerekçesidir ( tüzük madde 70) . SPK uymamakta partinin kapatılması gibi ağır cezası olan suçlardır. Bu güne kadar   parti yöneticileri belediye başkanları,vekilleri kendi partilerinin kapatılmasına sebep olmuştur. Üyelerin parti tüzüğe uymaması sadece hukuk dışı yönetenlerin isine yarar. Parti sucu işleyerek de partiye sahip çıkılmaz.

CHP yi yönetenler de hiçbir zaman partinin tüzüğüne uymamıştır.
En son olarak ta 35. olağan ilce , il kongrelerini, kurultayı zamanında toplamayarak partiyi hukuk dışı yöneten hale gelmiştir. Kanuna ( tüzüğe) göre görevleri bitmiş yönetimler hiç bir şey olmamış gibi görevlerine devam etmiş kongrelerini yapmıştır.

Hukuka uyulmayan yerde adalet olabilir mi?
Hukuka uymayan bir parti yönetimi, anayasa ve hukuk tanımaz bir iktidara seçenek olabilir mi? Buna göz yummak üyelerin aynı zamanda ulusun yararına olabilir mi?
Partinin tüzük ve ilkelerine uymayanlara CHPli denir mi?
Parti tüzel kişiliktir. Tüzük ve programına uymayanlar ona sahip çıkabilir mi?
Kendi yöneticilerin hukuksuz, hak adalet tanımadan partiyi yönetmesine göz yuman üyelerden oluşan bir parti halkımızın umudu olabilir mi?

Ben hayır dediğim için, tüzüğe uygun hareket etme sorumluluğu gereği görevimi yapmaya çalıştım. Parti görevini yapan üyeler, hukuka ilkelerine uyan yöneticilerle ulusumuzun umudu olacaktır. Kanunların ve tüzüğün verdiği görev gereği hukuk dışılığı düzeltmek için gerekeni yaptım. Verdiğim hukuk mücadelesini nasıl yaptım kimden yardım istedim
Bilginize takdirlerinize sunuyorum.

1-Sulh hukuk   hakimliğine ilk verdiğim dilekçe.

SULH HUKUK MAHKEMESİ’NE     İSTANBUL

DAVACI              : Mazlum Vural   TC:   ………….
DAVALI              : Hasımsız
KAYYIM TAYİN EDİLECEK                   :  (TC……………..)

DAVA KONUSU : Kayyım atanması talebi hakkındadır

AÇIKLAMALAR

Siyasi partiler kanununa (SPK) göre, Partilerin İl Teşkilatı   “İl başkanı en çok üç yıl için seçilir.” Madde 19 

CHP tüzüğüne göre kongreler 2 yılda bir yapılır en fazlada bir yıl uzatılır.
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul il olağan kongresi en son 13.5.2012 de yapıldı.

14.5.2015 tarihinden itibaren 3 yıl geçtiği halde il yönetimi olağan kongresin yapmamış,   hukuk dışı hale gelmiştir.

Medeni kanun Madde 75 “Yönetim kurulu, genel kurulu toplantıya çağırmazsa; üyelerden birinin başvurusu üzerine, sulh hâkimi, üç üyeyi genel kurulu toplantıya çağırmakla görevlendirir.”

HUKUKİ SEBEPLER : Medeni kanunu 75., 84, 427. Madde mevzuat hükümleri

HUKUKİ DELİLLER  CHP tüzüğü, Siyasi partiler kanunu (SPK)

SONUÇ
Sunduğum nedenlerle Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul il teşkilatı olağan kongresini yapmak üzere Mazlum Vural, M.S ve A. B’in kayyım atanmasını arz ederim. 29/06/2015

Davacı Asil
Mazlum Vural   CHP İstanbul Eyüp ilçesi üyesi

2-T.C. İstanbul 9. Sulh Hukuk Mahkemesi tensip Tutanağı

 

3- TC. İstanbul 9. Sulh Hukuk Mahkemesi 1. duruşma Tutanağı

4-  T.C. İstanbul 9. Sulh Hukuk Mahkemesi 1. duruşma Tutanağına itiraz yazısı.

T.C İSTANBUL 9. SULH HUKUK MAHKEMESİ’NE

Esas No               : 2015/ 662

DAVACI              : Mazlum Vural   TC:   ……………..

KONU: 24. 11. 2015 günü verilen ara kararın yeniden değerlendirilmesi hakkındadır.

AÇIKLAMALAR

Sulh Hukuk Mahkemesine diye yazdığım dilekçemde;

Siyasi partiler kanununa (SPK) göre, Partilerin İl Teşkilatı   “İl başkanı en çok üç yıl için seçilir.” Madde 19
CHP tüzüğüne göre de kongreler 2 yılda bir yapılır en fazlada bir yıl uzatılır.   Madde-47
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul il olağan olağan kongresinin en son 13.5.2012 de yapıldığını. 3 yıl geçtiği halde İl yönetimi olağan kongresin yapmadığı için hukuk dışı hale geldiğini belirtmiş.

SPK nın Diğer kanunların genel olarak uygulanacak hükümlere:

Madde 121- Türk Kanunu medenisi ile dernekler kanununun ve dernekler hakkında Uygulanan diğer kanunların bu kanuna aykırı olmayan hükümleri siyasi partiler hakkında da uygulanır. Der.

“Yönetim kurulu, genel kurulu toplantıya çağırmazsa; üyelerden birinin başvurusu üzerine, sulh hâkimi, üç üyeyi genel kurulu toplantıya çağırmakla görevlendirir.” Medeni kanun Madde 75  

CHP üyesi olarak yasal hakkımı kullanıp medeni kanunu 75. maddesinin gereğinin yapılmasını kongresini yapmayan il Başkanlığımızın olağan kongresini yaptırmak üzere Sulh hakimliğine benimle birlikte 2 üyeyi kongreyi yaptırmak üzere   görev verilmesini talep etmiştim. 29.6.2015

Dilekçem 2.sulh hukuk mahkemesinden 9. sulh hukuka görevsizlikle gelmiş tensip tutanağının gereğinin yapılması rica olunur denmiş.

  1. 07. 2015 tarihli tensip tutanağında, davanın tespit davası HKM. nun 316 ve 322 maddeleri gereği basit yargılamaya tabi olduğu kararı verilmişti. Davalı tarafa yani il başkanlığına dilekçenin ve tensip zaptını 2 hafta itiraz süresi vererek gönderilmesi, İl secim kurulu ve CHP genel merkezinden en son olağan kongre tarihinin sorulması kararı vardı.

Kanun ve tüzüğün ilgili maddeleri son derece acıktır. Kongrenin yapılıp yapılmadığı 3 yıllık süreyi asıp asmadığının tespit davasıdır.

CHP yönetiminin müdail edilmesi doğru değildir.

İl kongresinin en son yapıldığı yer Beyoğlu, ilgili seçim kuruluda Beyoğlu ilce secim kuruludur. 4 aydır bilgi vermeyen seçim kuruluda görevini yapmamıştır. Vatandaş olarak bilgi edinme kanunu gereği bile cevap vermek zorunda olduğu durumunu takdirinize sunarım.

CHP genel merkezine yazılıp tüzüğün istenmesine de gerek olmadığına karar verilmesini. Olağan kongrenin ne zaman yapıldığını belirten belge yeterli görülmelidir.

Hukuken görev süresi bitmiş yönetimler, duruşma günü olarak verilen 14.4.2016   tarihine kadar kongresini yapsalar, hukuksuzluk düzeltilmiş olmaz meşrulaştırılmış olur. Hasımlı bir dava gibi görülmesi Medeni kanunun partileri ilgilendiren maddelerine aykırıdır.

Hukuksuz durumun düzeltilmesinin tek yolu en kışa zamanda Medeni kanunun 75. maddesinin gereğini yapmaktır.
Sonuç
Yukarıda belirttiğim nedenlerden dolayı verilen ara kararın yeniden değerlendirilmesini, hukuksuzluğun bir an önce düzeltilmesi için bildirdiğim isimleri benim başkanlığımda kongreleri yaptırmak üzere görevlendirilmesini arz ederim. 24. 11. 2015
Mazlum Vural   TC……………..                                                                       CHP İstanbul Eyüp ilçesi üyesi

5- T.C. İstanbul 9. Sulh Hukuk Mahkemesi 2. duruşma Tutanağı

il 2. durusma red karari 14.4.15

Hakim gerekçeyi yazıp yollarsa, Yargıtay için hazırladığım dilekçede sudur.

YARGITAY HUKUK DAİRESİ’NE  Sunulmak Üzere

İSTANBUL 9. SULH HUKUK MAHKEMESİ’NE
Esas  No    :  2015/ 832
DAVACI  : Mazlum Vural TC: ……………
KONU      : İstanbul 9. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin 14.04.2016 gün ve Esas 2015/ 832 no’lu kararının bozulması istemidir.

AÇIKLAMALAR

Sulh Hukuk Mahkemesine diye yazdığım dilekçemde;
Siyasi partiler kanununa (SPK) göre, Partilerin İl Teşkilatı “İl başkanı en çok
üç yıl için seçilir.” Madde 19
CHP tüzüğüne göre de kongreler 2 yılda bir yapılır en fazlada bir yıl
uzatılır. Madde-47
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul il olağan olağan kongresinin en son 13.5.2012 de yapıldığını. 3 yıl geçtiği halde İl yönetimi olağan kongresin yapmadığı için hukuk dışı hale geldiğini belirtmiş.

SPK nın Diğer kanunların genel olarak uygulanacak hükümlere:
Madde 121- Türk Kanunu medenisi ile dernekler kanununun ve dernekler hakkında Uygulanan diğer kanunların bu kanun  aykırı olmayan hükümleri siyasi partiler hakkında da uygulanır. Der.
“Yönetim kurulu, genel kurulu toplantıya çağırmazsa; üyelerden birinin başvurusu üzerine, sulh hâkimi, üç  üyeyi genel kurulu toplantıya çağırmakla görevlendirir.” Medeni kanun Madde75
CHP üyesi olarak yasal hakkımı kullanıp medeni kanunu 75. maddesinin gereğinin yapılmasını kongresini yapmayan il Başkanlığımızın olağan kongresini yaptırmak üzere Sulh hakimliğine benimle birlikte 2 üyeyi kongreyi yaptırmak üzere görev verilmesini talep etmiştim. 29.6.2015
Dilekçem 2.sulh hukuk mahkemesinden 9.sulh hukuka görevsizlikle gelmiş tensip tutanağının  gereğinin yapılması rica olunur denmiş.

16.07. 2015 tarihli tensip tutanağında, davanın tespit davası HKM. nun 316 ve
322 maddeleri gereği basit yargılamaya tabi olduğu kararı verilmişti. Davalı
tarafa yani il başkanlığına dilekçenin ve tensip zaptını 2 hafta itiraz süresi
vererek gönderilmesi, İl secim kurulu(İl kongresinin en son yapıldığı yer Beyoğlu, ilgili seçim kuruluda Beyoğlu ilce secim kuruludur ) ve CHP genel
merkezinden en son olağan kongre tarihinin sorulması kararı verip, 24.11.2015 saat 10:00’a duruşma günü vermişti..

Kanun ve tüzüğün ilgili maddeleri son derece açıktır. Kongrenin yapılıp yapılmadığı 3 yıllık süreyi asıp asmadığının tespit davasıdır. 3 yıllık süre geçmişse yapılması gereken medeni kanununu 75. Maddenin gereğini yapmaktır.
Mahkeme 24.11.2015 günkü duruşmada tensip tutanağındaki tespitlerini bir tarafa bırakmış, genel merkezin avukatı olduğunu söyleyen bir il yöneticisini davaya dahil etmiştir. Hakimin önünde hiç bir belge olmadan dahil ettiği vekilin davalı olarak yer alma talebini de bir dahaki celsede değerlendirme kararı vererek, duruşmanın 14.04.2016 ya bırakılmasına kararı  verildi.
CHP Tüzük Madde-32 İl başkanı, İl çevresinde Partinin temsilcisidir.
Tüzük Madde-36 Partiyi Genel Başkan temsil eder.
Dava il  teşkilatının 3 yıllık kongre süresini geçip geçmediğinin tespitidir. İl
yöneticisi buna itiraz etmemiş  26,27 aralık 2016 da kongrenin toplanacağını
beyan etmiştir. 13.5.2015 de 3 yıllık süre bitmiş duruşma günü 24.11.2015
de henüz kongre yapılmamıştı..

CHP yönetimi hukuk dışı davaya ilave edilmeye çalışarak karar verilmemiş hukuk dışı bir yönetimin bu sürede kongre yapması sağlanmıştır
Uyulmayan hukuk, milletin hukukudur.
Hukuksuzluk ancak hukuk yoluyla düzeltilir.
Hukuken görev süresi bitmiş il yönetiminin 27.12.2015 de kongresini yapması
sağlanmıştır, Bu şekilde hukuksuzluk düzeltilmiş olmadı meşrulaştırılmış oldu.
Hukuken yok hükmünde olan bir yönetimin attığı imzalarla yapılan kongre hukuksuzluğu düzeltmez.
Hukuksuz  durumun düzeltilmesinin tek yolu en kışa zamanda Medeni kanunun 75. maddesinin gereğini yapmaktır. Mahkeme kanunun acık hükmünün gereğini yapmamış, 14.4.2016 günü yapılan duruşmada bu kez duruşma tutanağındaki kararlarını dikkate almadığı gibi genel merkezin avukatı olduğunu id da eden av Çağlar Çağlayanı son  anda davaya katmış gerekçe göstermeden davanın reddine karar vermiştir.
CHP  İl teşkilatı 13.5.2015 de 3 yıllık süreyi bitirmiş dilekçemi verdiğim
tarihten  önce değil tam 5,5 ay sonra kongresini yapmıştır.
Hukuksuzluğun düzeltilmesinin tek yolu dilekçe tarihi dikkate
alınarak medeni kanunun 75. maddesinin gereğini yapmaktır.
Bunun dışında hukuksuzluğu düzelmenin başkada bir yolu yoktur.
Varsa da bu görev  mahkemenidir.
SONUÇ VE İSTEM: Yukarıda arz ve izah ettiğim nedenler ve res’en gözetilecek hususlarla İstanbul 9. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin 14.04.2016 gün ve Esas 2015/ 832. no’lu kararının bozulması saygılarımla arz ederim. 22. 04. 2016

Mazlum Vural TC: ……..
CHP İstanbul Eyüp ilçesi  üyesi

Simdi konuyla ilgili   tüzük ve kanun maddelerini bilginize sunayım.

Siyasi partiler kanununa (SPK) göre, Partilerin İl Teşkilatı   “İl başkanı en çok üç yıl için seçilir.” Madde 19

CHP tüzüğüne göre de kongreler 2 yılda bir yapılır en fazlada bir yıl uzatılır.   Madde-47
SPK nın Diğer kanunların genel olarak uygulanacak hükümlere:

Madde 121- Türk Kanunu medenisi ile dernekler kanununun ve dernekler hakkında Uygulanan diğer kanunların bu kanuna aykırı olmayan hükümleri siyasi partiler hakkında da uygulanır.

Medeni kanun Madde 75 “Yönetim kurulu, genel kurulu toplantıya çağırmazsa; üyelerden birinin başvurusu üzerine, sulh hâkimi, üç üyeyi genel kurulu toplantıya çağırmakla görevlendirir.”

Simdi sorabilirsiniz sonuç ……..

MHP de kongre sürecini gördünüz. İktidar kongre yaptırmadı.

Hukuka uymayan hukuk tanımaz bir parti yönetimi, hukuka uymayan bir iktidarın isine yaramaz mı? Son hileli anayasa oylamasında MHP yönetiminin tavrı ortada.

Peki iktidar CHP nin hukuka uyularak yönetilmesini ister mi?

Bu soruyu her üye kendine sormalıdır.

Hadi diyelim ki hakim karar verdi. Hukuksuzluğun düzeltilmesi 3 kişinin isi mi?

Ülkemizin Barolar birliği yönetimini, partinin üyelerinin büyük kısmı hukuksuzluğa göz yumarsa sonuç alınabilir mi? İktidara alternatif olacak partideki hukuksuzluğu görmeyenlerin, ülkemizde hukuk tanımaz bir iktidarın bazı hukuksuzluklarına itiraz edenlerin samimiyetine inanılır mı? Nerede hukuksuzluk varsa orada hukuka sahip çıkmak gerekmez mi?

Ben görevimi yaptım. Hakim gerekçeyi yazarsa Yargıtaya başvuracağım.

Tüzüğe , ilkeliğine uyan üyeler partimizi ulusumuzun umudu yapacak problemlerini çözecektir. Bu hepimizin birlikte yapacağı bir görevdir.

Ben sadece tek basına yapacaklarımı yaparım. CHPli olmak bunu gerektirir.

Partini tüzüğüne kanunlara göre hareket etmek her üyenin görevidir.
Mazlum Vural
CHP İstanbul Eyüp ilçesi üyesi

 

Bu yazı Üyeler ne yapmalı kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir