Sayın İmamoğlu, milletin 6 okun üzerine vurduğu mühürle seçildiniz. İktidar hukuk dışı uyduruk gerekçelerle altınızı oyarken, söz ve davranışlarınız gereksiz tartışma size verilen halk desteğinin azalmasına sebep olmaktadır. Lafla eşitlik olmaz. Milletin, CHP’nin üstüne vurduğu mührün sizi ağır bir yükün atına soktuğunu asla unutmayın.

Sevgili İmamoğlu,

Anadolu’da “eski köye yeni adet getirilmez derler”  bazı söylem ve davranışlarınız yeni adetler olduğu için elbette ki iktidarın kontrolündeki basın oradan belli lafları, ya da, belli eylemleri ön plana çıkarıyor. Sorunlarla karşılaşıyorsunuz bunlara cevap vermek zorunda kalıyorsunuz.

Ben 16 milyona, herkese eşit davranmaya çalışıyorum diyorsunuz.

Sayın İmamoğlu,
ayrımcılık yaparak 16 milyona eşit davranamazsınız. Neden mi?

Dünya Emekçi kadınlar gününde, günle ilgili verdiğiniz mesajda genel cümlelerin yanında iki isim üzerinden bir kutlama yaptınız.
Neden iki isim? Bu iki ismin ne özelliği var?
Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Bu iki isim kadınları mı temsil ediyor?
Ülkemizde Emekçi kadınların olaylarıyla seçtikleri bir temsilcisi, dernek yâda partileri var mı? Var da bizim mi haberimiz yok?

Bu iki kadını niye diğer kadınların ayırıyorsunuz?  Birisi CHP’ye muhalefet eden bir partinin genel başkanı, diğeri de eş başkanı, başkanlarının kim olduğunu sizin bilmeniz lazım?

İstanbul’un seçmenlerin CHP’ye verdiği oyuyla seçilmiş bir insansınız. İstanbul’u temsil eden bir insansınız. Bunu unutup 2 partinin il başkanının ayağına gidip tebrik ediyorsunuz. Ayrımcılık yaparak 16 milyon kucaklanır mi?  Peki eşitlik adına bütün Parti başkanlarına gidip ziyaret mi edeceksiniz?  Sizin başka işiniz mi yok. CHP rozeti takmış birinin isi mi?

Çok hevesliysen il başkanına söyle o gidip muhalefet ettikleri partileri ziyaret etsin. İstiyorsan sizin özel selamınız da iletsin.

Ulusumuz ayrılıklarla bölmeye çalışılmaktadır. Ulusumuzun sunini ayrıcalıklarla bölünmesine hizmet edenlere ayrıcalık göstermek ulusun birlikteliğini sağlamaz.
Yurtta savaş dünyada savaş politikası uygulayanlar adına ağaç dikmek barısı sağlamaz. Eken silahını bırakıp kendisi gelirse Eyvallah.
Boş alana kişiler adına sizin ağaç dikmeniz kardeşlik,  birlik sağlar mı? Bunun nasıl yapılacağını sorarsanız ben size onu da söylerim.

Sevgili İmamoğlu eşitlik diyorsun Siz Hak hukuk tanımaz Parti yönetiminin atamayla aday yaptığı bir kişisiniz hangi eşitlikten bahsediyorsunuz

Biz sizin aday olduğunuzu bile bilmiyorduk.  Hani Bahçeli ve Kılıçdaroğlu birlikte bir aday çıkardılar ya sağ olsunlar iktidarın adayını İlk turda Cumhurbaşkanı yaptılar. Kılıçdaroğlu pat diye aday olduğunuz açıkladı. Hangi eşitlikten bahsediyorsunuz. Boğaziçi’nde rektör seçimle gelsin seçilsin diyorsunuz.  Boğaziçi üniversitesi öğrencilerine destek veriyorsunuz. Siz kendiniz seçimle mi aday oldunuz? Bütün adaylar o yerde yasayanların oylarıyla seçilmeli, Hiç kimsenin ilçemde kimin başkan, meclis üyesi adayı olacağa karar verme hakkı olamaz dediniz mi? Atamayla vekil olur mu çağrısı yapacakmışsınız?

Montrö Antlaşması tartışılamaz diyen eski vekil ve askerlerin imzaladığı bildiri için de destek mesajı atacakmışsınız?

Açıkça dilekçe verip aday adayı oldunuz mu? Eşitçe diğer adaylarla yarıştınız mı? Burada durun. Öyle lafla eşitlik falan olmaz. Bu sizin kusurunuz değil. Atanmış olmanız seçilmiş gibi çalışmanıza engel değil.

Eyüp ilçesini AKP’li belediye yönetiyor. Neden CHP’li yönetmiyor?
Kim bunun sorumlusu? Hak hukuk tanımaz Parti yönetimi ve sizin de bu sorumlulukta payınız var. Siz ne hakla benim ilçemde kimin aday olacağına karar veriyorsunuz. Bu hakkı size kim verdi.

Neden mecliste CHP azınlıkta. Kim bunun sorumlusu?

Menemende masa başında aday yapılanların sayesinde CHP’li belediye AKP’nin eline geçti. İlce, il, genel merkez yönetiminin derhal istifa etmeliydi. Darbeci parti yönetimi, il ve ilce yönetiminin kusuru.
Seçmenler altı okun üzerine mührü vurdu Belediye Başkanı seçildiniz. Bu sizin bir CHP’li gibi davranmanızı, insanlara eşit hizmet etmenize engel değil.
Cumhuriyet Halk Partisi Ulus’a ameliyattır. Her şeyi yok ediliyor simgelerini değiştiriyorlar. Evet, sadece ismi kalmış bunun farkındayım, öfkeliyim. İnce Sarıgül ve niceleri gibi CHP’nin içinin boşaltılmasını sağlayanlara öfkem büyük. Öfkem bunları aday yapan parti yönetimine.
Erdemli olsalar derhal görevlerinden istifa ederlerdi.
Üyelere şükretsinler. Sağ olsunlar görevlerini yapmayıp evlerinde izleyici durumdalar.

Bu yüzden sizin çok dikkatli davranmanız gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi parti yönetimi bugüne kadar milletin oylarıyla kazandığı CHP’li belediyeye sahip çıkmadı, çıkmayacakta.
Bu güne kadar 1 il 5 ilce belediye başkanı uyduruk sebeplerle görevinden alındı.
Parti yönetimimin sahip çıktığını gördünüz mü? Sanırım iktidarla oynadıkları Hacivat karagöz oyunundan zaman kalmıyor.

İzmir belediyesini basıp (2.5.2011) 36 kişiyi tutuklanmıştı? Üç beş laftan öte ne yaptı ki: Kimin umurunda ulusun CHP’ye verdiği oylar gasp ediliyor.

CHP’nin sağlam kalan yerlerini yıkmaktan başka bir is yapmayan yönetimin umurunda mı? İktidar yerinde kalsın, CHP iktidar seçeneği olmasın diye çalışanların umurunda olur mu? Hâklısınız.
Tatbiki ulus partisine, oyuna sahip çıkmalıdır.

Sizin halkın verdiği desteği azaltmayı değil çoğaltmaya çalışmanız lazım.
Peki, bu davranışlar size ve partiye verilen desteği çoğaltır mı?

Hak hukuk tanımaz darbeci Parti yönetimi ile birlikte Kahramanmaraş katliamının bir daha olmasın diye hatırlatıldığı ayda, Türkeş’in evine gitmeniz bu desteği çoğalttı mı?

Unutmayın ki ikinci turda AKP’ye oy veren seçmenlerin %5 inin oyuyla % 10 farkı attınız. CHP muhalefet eden iki partinin il başkanına ayrımcılık yaparak onları ziyaret etmeniz siyasal desteği çoğalmaz.
Siz İstanbul’u temsil ediyorsunuz. Ziyaret etmesi gereken siz değil ziyaret ettiklerinizdir.

İyi Parti Genel Başkanı Akşener kimdir. 1994 de özelleştirme kanununu çıkardığında “son Sosyalist devleti yıktık” diyen Tansu Çiller’in bakanıdır. Peki, özelleştirme hangi devleti yıktı. Akşener’in buna bir itirazı oldu mu? Atatürk kurucusu olduğu Cumhuriyeti’nin malları, bu kanunda satılmadı mı?
Diyebilirsiniz ki parti yönetimi de özelleştirmeci. Bu doğru. Ogün iktidarda CHP vardı.  Bugün yönetimde olanlarda aynı görüştedir.

Resimle mi Atatürk’e sahip çıkacaksınız? Kenan Evren gibi,  anıtkabre giderek mi? Atatürk’e sahip çıkacaksınız özelleştirme karşıtı devletçi olmanız lazım.

İstanbul için ne faydalı ise biz onun yanındayız diyorsunuz.
Peki, Atatürk Havalimanı şirkete para verildi ve kapatıldı. Kapatılması İstanbul’un ulusun yararına değil mi?  Londra 10 milyon 4 tane havalimanı var. İstanbul 16 milyon neden 3. Hava limanı olmasın?
Neden sesiniz çıkmıyor. Parti yönetimi sessiz olduğu için mi?

İktidarın belediyeye müdahalesini engellemenin tek yolu seçmenlerin, İstanbulluların verdiği Oya sahip çıkması ile mümkündür.

Ayrım yaptığınız insan ve partilerin Atatürk, Cumhuriyetin değerleriyle ilgili bir etkinlik yaptıklarını gördünüz mü?
Peki, Atatürk deyip, karşıtlarıyla birlikte olmanın, ulusa CHP ye ne faydası var? Belediye başkanının isi mi?

Belediye hizmetlerinizi eşitçe yapın. Siyasi konularda ulusun verdiği desteği azaltabilecek hiçbir eylem ve söylemde bulunmayın.
Cumhuriyet Halk Partili, İstanbul belediye başkanlığı yapmış, Sayın Prof. Dr. Nurettin Sözen sizin için bulunmaz danışabileceğiniz değerli bir insan var. Onun tecrübelerinden faydalanın.

Partinin sağlam kalan yerlerini yıkmaktan başka bir şey yapmayan Parti yönetimini yaptıklarını yapmayın.

Adalarda faytonları kaldırıp, elektrikli arabalar koydunuz.
Güzel de. Marifet mi? Avusturya’nın başkenti Viyana’da hala paytonlar insan taşıyor. Başkentte. Turistik amaçlı çalışıyorlar. Siz ada da faytonları kaldırmakla övünüyorsunuz.

Ülkemizin ulusumuzun her şeyini değiştirip yok ediyorlar. Bu değiştirme kervanına katılıp bir çekiç te siz vurmayın.
Cumhuriyet Halk Partili olmaya çalışın, Ulus’a belediyecilik hizmeti verin.
Kaldırım, meydanları kırıp yapmayın. Bozukluk varsa tamir edin.

Milletin 1 kurusunu israf etmeyin. İstanbul’u daha çok borçlandırmak marifet değildir. İktidar tersini yapıyor ama belediyede az borçlanın demelerinden memnun olun. Kendi yağımızla kavrulmaya çalışın.

İktidar Büyükşehir Belediyesinin elini kolunu bağlamaya çalışırken, her söylem eyleminizi 10 kere düşünüp adim atmanızda yarar var.

Unutmayın ki sizin bir partiniz var. CHP’nin İstanbul il, ilce teşkilatları üyeleriyle birlikte seferber edilmeli, seçmenlerle birlikte oyuna sahip çıkmalıdır. Ulus partide, belediyede egemen olmalıdır.
CHP’yi, hak hukuk tanımaz bir yönetim yönetse de, sadece ismi olsa bile CHP rozeti takıyorsunuz.
CHP = Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti, Ulusu birleştiren partisinin adıdır. Bunu asla unutmayın.

Üyeler ilçelerden başlayarak ilkelerine uymayanları görevlerinde uzaklaştıracak, bütün adayları oylarıyla seçip partiye egemen olacak, ilkelerine uyan yöneticiler siyasin de, CHP’yi ulusa rehberlik edecek hale getirecektir. Bunun dışında başka da bir yol yoktur.

Partide egemen olunmadan, ülkede egemen olmanın imkân yoktur.

Çalışmalarınızda başarılar.

Saygılarımla

Eyüp ilçesi üyesi Mazlum Vural

6.4.2021

Bu yazı Genel kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir