CHPli olmayan hak hukuk tanımaz bir yönetim işbasındadır. Ufak bir film parçasıyla nasıl yönetime geldiler? Hala nasıl yönetimdeler. Kurultay şovlarındaki aktörleri kim ? CHPli değilse , Kimdir bunlar? Hepsi değiştirilmeli. Nasıl, ne yapmalı?


CHP bu günkü koşullarda oy oranı ile 30 yıl öncesinin gerisindedir.
Peki 30 yıl önceki Türkiye aynı Türkiye mi? Bu gün ülkemizin havası suyu ve toprağından başka satılacak şeyi kalmamıştır. Sahip çıkılmazsa onlarda satılacaktır. NATO ile birlikte, Yurtta Savaş Dünyada Savaş Politikası izlenmektedir. Her gün ulusun evlatları NATO silahıyla şehit edilmektedir.

Kuru laf ve taziye ile ulus avutulmaktadır.

Bu duruma gelmesinde CHP’nin bütün yöneticileri sorumlu ve suçlu değil midir? Bu güne kadar yaptıkları ortada. Yönetimdekiler gidişatı durdurup halkımızın problemlerini çözebilir mi?   CHP, 1983 den bu güne kadar aynı düşüncede olan kadrolar tarafından yönetilmiştir. Kendine sosyal demokrat diyenlerin SHP adında bir partileri vardı. Simdi mezarlıkta.
Partileri mezarlıkta olanlardan umut olabilir mi?

Bu yöneticilerin, aynı yöntemle kurultay filmleri çevirerek bu güne kadar partiyi nasıl birlikte yönettiklerine bakalım.
Seri halinde birleşme filmleri oynandı. Ayıran da, birleşende bugün yana yana.
Erdal İnönü’nün genel başkanlığı SHP de her zaman tartışılmıştır. Yeterli görülmeyen eleştirilen genel başkan nasıl koltuğunda kaldı. Karşısına parti içinde hizipçi ekibin bası olarak anılan Baykal 3 defa rakip olarak çıkarsa, istenmeyen genel başkan yerinde kalır. Bu şekilde genel başkan arayışlarını önler, üyeleri seçeneksiz bırakırsınız.

Baykal’ın rolünü yeni Baykalcı Muharrem ince 2 defa yaptı. Hukuksuz olarak delegelerden önceden imza alındı. Öyle ki bazı delegeler 2 defa imza verdi. Boşta kalan delege olmayınca kurultayda sayın Prof. Dr. Ümit Kocasakal ve Ömer F. Eminağaoğlu aday bile olamadı.
Oysa partide herkes eşit hakka sahip, istediği yere aday olabilir. Tüzüğe Kanunlara aykırı konan maddelerle bu hak gasp edildi.
Adalet, demokrasi lafını ağızlarında eksik etmeyen parti yönetimi bunu yaptı.
Bu gaspa hukuksuzluğa 1 kişinin karsı çıktığını gören duyan oldu mu?
Savcı Baykal’a yapılan kaset komplosu örgüt isi olduğunu söyledi. Siz hiç parti yönetiminin, yapılan komplonun peşine düştüğünü gördünüz mü? Bu örgüt hangisi, onu bilemem. Bunu uzmanlarına bırakalım. Baykal kendisi istifa etti. Öncelikle millet vekilliğinden istifa etmeliydi. Etmedi. Tek kişiye dayalı tüzüğü uygulaması için özenle medya desteğiyle parlattığı kadroları yönetime getirdi.
CHP Parti meclisine, Kurultaya darbe vuran,  il ve ilce yönetimlerini görevlerinden uzaklaştıran örgüt bellidir.
Bu örgüt PM darbe vurup işbaşına gelen Kılıçdaroğlu   başkanlığındaki MYK idi. 2012
Baykal’ın özenerek yönetime getirdikleri kişiler ve partiyi onun yaptığı tüzüğe göre yönettikleri için bunlara yeni Baykalcılar diyorum.
Baykal’ın partisinde ona karşı iseniz, mahalle delegesi bile olmazken, parti ile ilişkisi olmayanlar vekil, PM üyesi,  aday yapılanlar onun rızası dışında olabilir mi? Olanlara itiraz ettiğini gören var mı?

Yapılanlardan dolayı yönetenlere CHPli diyemem. Partiye muhalefet eden gezmedik parti bırakmayanlara CHPli diyemem. Partinin ilkelerinin, tüzüğün tersini yapmakla CHP ye muhalefet etmektedirler. Genel merkez, PM, İl ve ilce yönetimleri hepsi değiştirilmelidir.
CHP li değilse , Kimdir bunlar?
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetine sahip çıkamayan, Cumhuriyet’e sahip çıkması mümkün değildir. Türk milleti kendi partisine sahip çıkmalıdır.

Bağımsızlık benim karakterimdir diyen ulusun çocuklarıyız, ordumuzu NATO komutasına vermek bağımsızlık ilkesine terstir. NATO’dan çıkmalıyız diyen var mı? Partimiz “yurtta barış dünyada barış” ilkesine göre hareket eder, emperyalistlerle işbirliği yapmaz, onlara karsı ezilen halkların yanında olur diyen var mı? Libya,   Suriye ile savaşamaz diyen var mı?
Yurtta barış Dünyada Barış. Tam bağımsız Türkiye Mitingi yaptı mı?
Özelleştirme adı altında ülkemizin varlıkları satılamaz, diyen var mı?
Partimizin devletçilik ilkesi gereği kurulmuş, 1 tek fabrika, baraj, liman satılamaz, bunların satılması ekonomik bağımsızlığı da yok eder diyen var mı?
AB bir devlettir, AB ye girmek Tam bağımsızlığı ortadan kaldırır, AB’ye hayır diyen var mı?
1 defa özelleştirme karşıtı miting yaptı mı?

“AB Mandacıları Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, CHP’nin tüm yöneticileri ve milletvekilleri AB mandacısıdır.”
“Özelleştirmeciler Tüm CHP yöneticileri ve milletvekilleri Özelleştirme yanlısıdırlar.”
“NATO’cular Tüm CHP yöneticileri ve milletvekilleri NATO’cudur.”
Yılmaz Dikbaş 2 Nisan 2011 www.kalinka.com.tr

Ben imza atıp üyesi olduğum partimin tüzük ve programına göre hareket ederim. Program ve tüzüğe aykırı hareket, göz yummak desteklemek parti sucudur. Program ve tüzüğe uymayanlara da CHPli denmez. Parti hak hukuk tanımayan yöneticileri savunup görevlerinde tutarak korunmaz. Hukuksuzluğun parti barışını, üyelerin birlik ve bütünlüğünü nasıl yok ettiğini yasayarak gördüm. İlçemde hukuka uymayan abilerime amcalarıma karsı en şiddetli tepkiyi verdim. Erdemli olmak temel ilkedir. Bugün CHPli olmayan hak hukuk tanımadan partiyi yönetenlere nasıl sessiz kalırım. İçinde akrabalarımda olan sevdiğim saydığım insanlara hukuksuzluğa alet olmayın diyeceğim, tanımadığım CHPli olmayanların hukuksuzluğuna göz yumacağım. Bu erdemsiz, iki yüzlü davranışı kimse benden beklemesin. Küçük bir Anadolu olarak gördüğüm Eyüp ilçesinin CHPlilerine de, asla ikiyüzlülük yapamam.

Ben dahil medya yolu ile güzel şeyler söyleyenlere hemen inanmayın. Söylediği ile yaptıkları   bir mi diye bakın. Bire bir tanımıyorsanız sorun soruşturun kararınızı öyle verin. Medyada gördüklerinizle değil il ve ilçenizde ki gerçek kişilerle siyaset yapın. Kendi içinizden insanları yönetimlere getirin.
Adayların tamamını mutlaka kendi oylarınızla secin. Beğenmediğini yine kendin değiştir. Hukukun üstünlüğüne inan, hukuka göre hareket et. Etmeyen babanda olsa görevinden uzaklaşır.
Partinin sağlam kalan yerlerini yıkmaktan başka bir şey yapmayanların hepsini ilçeden basla değiştir. CHP yönetiminin yaptığı tek şey, iktidar mensuplarını CHP’li olmayanları  meclise taşımaktadır. Buna hayır. Cumhuriyet Halk partililer bana müsaade edemez altı okun üzerine vurulan mühürle karşı devrimciler iktidar mensupları meclise taşınamaz. hukuk tanımaz yönetimi yerinde tutmak Ulusu yapılmış en büyük kötülük. Ulusu seçeneksiz bırakmaktır. Cumhuriyet Halk partililer buna göz yuma maz. Değiştir önce partide Egemen ol
Bu hak hukuk tanımazları TV de izlemekle olmaz.
Lafla eşitlik adalet olmaz. ilçen de başla
Hep birlikte imeceyle, başkada yol yok

23.2018 Mazlum Vural
Cumhuriyet Halk Partisi IST Eyüp ilçesi üyesi
Yan yatmış mavi renkli CHP li değil

Bu yazı Genel kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir