CHP’nin 1. problemi, tüzük ve ilkelerine aykırı yönetilmesidir. Çözüm: Hukuka uymayan Genel başkan, PM, il ve ilçelerin yönetimleri derhal değiştirilmelidir.

Sevgili CHPliler

Partinin anayasası tüzüğüdür. Uymazsanız aynı zamanda siyasi partiler kanununa(SPK) , Anayasaya da uymamış olursunuz. Parti hukuk dışı yönetiliyor.(tüzüğe aykırı)

Program ve tüzüğe aykırı hareket, göz yummak parti sucudur.Tüzük Mad.70.

Parti yönetiminin tüzüğe aykırı eylem ve söylemlerini bu calıştayda yazdım.

Biraz zamanınızı ayırıp okuyabilirisiniz.

Bazılarını tekrar hatırlatayım.

Mayıs 2010, kurultay üyeleri yeniden Baykal’ı seçmeye hazırlanıyorlardı. Baykal’ın istifası (10.5.2010) sonrası, il başkanlarının onayı ile Kılıçdaroğlu 33. olağan kurultayda genel başkan seçildi. (22.5.2010)

Baykal partiyi diktatörce yönetecek tüzük değişikliği yapmıştı. Kurultay bunu değiştirip, eskisi gibi yetkiyi Parti Meclisine bıraktı. Sonra ne olduysa uydurma bir haberle bu değişikliğin tüzüğe uygun yapılmadığı id da edilip, genel başkana istediği gibi  yönetme yetkisi veren maddeleri uygulaması istedi.

04.11.2010 Parti meclisine darbe. PM bu toplantıda tüzük değişikliği yapmak için kurultay karı aldı. Kılıçdaroğlu, toplantıya katılmadı. PM ye soktuğu CHP li olmayanlarla, genel başkana diktatör yetkisi veren  tüzük maddesini uygulayarak  MYK yı oluşturdu. O gün  partinin kurumlarını darbe vurmaya başladı. Kurultayın aldığı kararda hiçe sayıldı.

  • PM ye partiye darbe kurultayı

PM tamamen kaset operasyonuyla gelenlerin kontrolüne geçti.

  • PM’ de ‘Tüzük Kurultayı’ talebi reddedildi,

Kurultay üyeleri tüzük kurultayı için imza topladı.

Parti yönetim hemen 26.02.2012  da kurultay kararı aldı.

Kurultay üyeliğinin talebi olan kurultayı da bir gün sonrası 27 Şubat 2012 tarihini belirledi.

26.02.2012  arenadaki darbe toplantısı, delegelerin tüzük  kurultay talebini etkisiz kılan, partinin en yüksem organı kurultaya  vurulan darbe idi.

CHPli milletvekili İsa Gök hukuksuzluğa itiraz etmek istemiş kongreden yaka paça dışarı atılmıştı. O gün arena da Fevzioğlu dahil kimler buna destek oldu fotoğrafa bakın ve görün. Hukuksuzluğa, darbecilere destek verenlerin ulusa bir faydası olur mu?

 

İl ve ilce örgütlerinin hukuk dışı görevden alınması. Partiye hakim olan yeni Baykalcılar başladılar teşkilatları görevden almaya.

Bu süreçte 300 den fazla ilce,70 civarında il yönetimini görevden alınıp tüzüğüne aykırı atamalar yapıldı. Örneğin İstanbul il yönetimi 5 defa değişti. Yapılanlar haksız ve hukuka aykırı olduğu için örgütleri darmadağın etti, parti barışını tamamen bozdu.

Tüzüğün 5 maddesine aykırı adaylarla yeni kadrolar oluşturuldu.

Yapılanların tamamı kaset operasyonuydu, Baykal’ın bunlara sesi hiç çıkmadı. Özenle secim yönetime getirdiklerinin arkasında onları destekliyordu.

 

Kongre sürelerini geçirterek teşkilatları hukuk dışı hale sokmak;

  1. olağan kurultay ve kongreler tüzük, SPK unundaki en fazla 3 yıllık görev süreleri geçirtip yapıldı.

17.7.2016  Görev süreleri bitmiş yönetimler 35 olağan kongre ve kurultayı yaptı. CHP böylece, her şeyiyle  hukuk dışı yönetilen bir parti oldu. (1)

16 nisanda egemenliği 1 kişiye devredildiği  hukuk dışı bir secim geçirdik.

Parti yönetimi tüzük gereği yılda bir kez  yapması gereken  seçimsiz kongrelerini bile yapmadı. (2)

Egemenliği korumak için kongrelerle, önce parti üyelerini, sonrada milleti seferber edip millete egemenliğini korumada önderlik etmeliydi.

Yeni anayasa çalışmasına destek olmak.

Anayasa değişikliği TBMM ne geldiğinde görüşmeler katılarak hukuksuzluğu meşrulaştırmak.

“Anayasa Madde 7- Yasama yetkisi Türk Milleti adına Türkiye Büyük Millet Meclisinindir. Bu yetki devredilemez.”

Acık hükme karsı meclisteki görüşmelere katılıp anayasaya aykırı davranmak.

Barısı korumak için bir şey yapmadıkları gibi, ”Yurtta Barış Dünyada Barış” ve Tam Bağımsız Türkiye” ilkesine aykırı  savaşa destek vermek.

Libya, Suriye teskeresine, olağanüstü hal yasasına evet

Haclı savasına evet partinin bağrına vurulan hançerdi.

Baykal’ın genel başkanlığını yaptığı kadrolar İktidarın başındakine dokunulmazlık kazandıran eylemi yapmıştı.

Cumhurbaşkanlığı secimi, iktidarın adayını 1. turda seçtirme eylemiydi.

Bunlar bir CHPlinin asla yapmayacağı  davranışlardı.

Partinin 1999 da barajın altında bırakılması, kaybedilen seçimler dikkate alındığında bu kadroları 1 dakika dahi yönetimde tutmanın ulusun yararına olmadığı ortadadır.

Yeterli görmeyenler Yılmaz özdil’in

http://www.sozcu.com.tr/2017/yazarlar/yilmaz-ozdil/bu-fotograftaki-mutluluk-nutukta-yaziyor-1819742/    yazısını okumalıdır.

Hukuk dışı yönetimlerin masa basında yazdıkları mevcut delegelerle yapacakları kongreler çare değildir. Yapılan olağan üstü kurultaylar milleti kandırmak için, başkan ve adamlarının yaptıkları şovlardır. Filimdir. Destek verip, hukuksuzluğu meşrulaştırma bir parti görevi değildir.

Yılda bir kez seçimsiz yapılması gereken kongrelerinde tartışıp, üyeleriyle ulusu bu tehlikeye karsı seferber etmeyenler ulusun problemlerini çözemez

Partinin tüzük ve ilkelerine göre hareket etmeyenlere  CHPli denir mi?

Mücadele partinin hukukuna uyanlarla uymayanlar arasında olmalıdır.

Bunun dışında partide bir ayrılık olamaz.

CHPli ocu bucu olmaz, Olacaksa Kemalist olmalıdır. Rehberimiz tüzüktür.

Üye olmayan üye olacak, görevini yapacak.  Görevimiz sudur:

Kongre sürecinde, Mahalleden başlayarak her şey açıkça yapılmalı, üyelerin her şeyden haberi olmalıdır. Her organa aday olacakların isimleri günler öncesinden bilinmelidir.

Aday listeleri ceplerde gizlice saklanmamalıdır. Seçimlere girerken üyelerin bilgisi olmadan 1 kişi dahi listelere yazılmamalıdır.

Önce ilçelerde, il  hukuksuzluğa buluşmammış,  güveneceğin partinin başarısı için çalışacak kadrolar seçilmelidir. Her kim hukuka uymaz derhal görevlerinden uzaklaştırıp yenilerini seçilmelidir. Üyeler, ilçelerinde hukuka uymayanları değiştirme mücadelesini  diğer ilçelerle birleştirip, il ve genel merkezdeki hukuksuz yönetimleri değiştirmelidir. Bu mücadele de hukuka uyarak bütün yollar kullanılmalıdır.

CHP’nin il, ilce, Öncelikle genel merkez yönetimlerinin tamamı, tüzük ve ilkelerine uyanlar tarafından yönetilmesi sağlanmalıdır.

Hukuksuzluğu yapan ve göz yumanların tamamı görevlerinden uzaklaştırıp disiplin kurullarına sevk edildiğinde Partideki Problemi çözmenin  önemli ilk adımı atmış oluruz.

Ulusun problemlerini yine ulus çözer.Yaratanlar çözmez. Çözmediler de.

Ulusumuzun birlik olduğu, hukuka uyan, ulusun yararına çalışanlar tarafından yönetilen bir partisi yoksa problemlerin çözmek mümkün değildir.

Bunu sağlayacak Parti CHP dir. CHP, Cumhuriyet Türkü ulusuna emanettir.

Emanetlere sahip çıkmak her yurttaşın anayasal görevidir.

Başka partilerde zaman geçirmenin bir anlamı yoktur.

Ulusumuzun hukuk dışı yöneticileri bir dakika dahi koltuklarında tutma lüksü yoktur. CHP partili olmayanlar tarafından hukuk dışı yönetilmektedir.

Her yol denenerek hukuka uymayanlar derhal görevlerinden uzaklaştırılmalıdır.

CHP halkın partisi yapılmadan, Üyeler partinin hukuk dışı yönetilmesini engellemedikleri sürece ulusumuzun umudu olamaz.

Atasının yolundan gitmeyi düşünen her yurttaş, özellikle üyeler görevlerin yaparsa, CHP ulusumuzun umudu haline gelir. Başkada bin yol yoktur.

  1. deki filimler de çare aramak, kurtarıcı beklemek boş hayaldir.

Başbakanın cebinde savaş teskeresi, Olağan üstü hal yetkisi, ulusumuza, büyük çoğunluğu Müslümanların yasadığı ülkelere karşı haclı orduları (NATO) komutasında savaşmaktadır. Bu savaş Türk milletine karsı da yapılmaktadır. CHP’nin ve diğer partilerin yönetimleri bu savası desteklemektedir.

Ulusa karsı yapılan bu savası durdurmanın, ulusu zaferle çıkarıp barış içinde bağımsız yasamasının yolu CHP yi bir an önce halkın partisi yapmaktır.

Milyonlar bile olsa ona önderlik edecek bir parti yoksa bir hiçtir.

Bölen bizden değildir.  Bir olalım diri olalım dinimizin, atamızın temel ilkesidir.

Gidişattan memnun olmayan, ulusun iyi yönetilmediğini düşünenler, umut olamayacak parti ve derneklerde boşuna zaman geçirmemelidir.

Ulusun bütün güçleri CHP de olmalı, öncelikle parti ulusa önderlik edecek Anadolu ve Rumeli Mudafa_i Hukuk cemiyeti  haline getirilmelidir.

CHP İstanbul  Eyüp ilçesi üyesi    14.6.17

(1) https://www.chpuye.com/?p=1994

(2) Tüzük  madde : 46

Bu yazı Üyeler ne yapmalı kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

CHP’nin 1. problemi, tüzük ve ilkelerine aykırı yönetilmesidir. Çözüm: Hukuka uymayan Genel başkan, PM, il ve ilçelerin yönetimleri derhal değiştirilmelidir. için 2 cevap

  1. yüksel akcum der ki:

    tüm il ilçe örgütleri ve tüm üyeler parti tüzüğüne uymak zorundadır çok başlılık delege sistemi yanlıştır .Yönetimler tabana ulaşmalıdır millet vekilleri güç dengelerini iyi kullanmalı yönetimlere destek olmalıdırlar mahalle birimleri kurulmalı özenle kadın kolları ve gençlik kolları desteklenmelidir.tüm cumhuriyet halk partiye gönül vermiş herkese başarılar hayırlı çalışmalar dilerim

  2. yeke der ki:

    CHP lı Üyeler, bütün adayları kendi oylarıyla belirlemelidir. Bunun yolu bütün üyelerin katılacağı önseçimdir. Hak hukuk tanımaz parti yönetiminin haklarını gasp edip istediklerini aday yapıpmasına musade etmemelidir. Üyeler halkın ta kendisidir. Parti yönetiminden Önseçim kararı aldırılmalıdır. Partiyi diktatörce yönetenlerin egemenliğine son verilmeli, ulusun ta kendisi olan üyelerin(seçmen) egemenliği sağlanmalıdır.Önce partide sonrada ülkede ulusun egemenlegi sağlanmalıdır. Tek yol budur. .

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir