Millete dilenci gibi torbayla yardım geçici çözümdür. İktidar 19 yıldır bunu yapıyor. Kömür, yiyecek torbasıyla milletin problemleri çözülseydi bugüne kadar çözülürdü. Ulusun varlıkları satılmış, daha çok yoksullaşmakta, işsizlik sayıları artmakta, üretimi düşmektedir. Ne yapmalı?

Halkın devleti milletin parasını dilenci gibi yârdim etmez.

Eğitim bir ve parasızdı. Eğitimde birlik bozuldu şirketlere havale edildi.

Devlet Harç ve eğitim masrafları almaya başladı. Sonra öğrencilere harç kredisi geri almak kaydıyla vermeye başladı. Şirketler öğrenciyi bağlayan burs adi altında yardımlar ortaya çıktı. Öğrenci yürüyerek yâda toplu ulaşımla okula gideceğine servisle gitmelerini teşvik et. Servis parası yükü getirildi.
Basa dönüp eğitimi parasız yaptığınızda meseleyi direkt halledersiniz.
Devleti yönetenler özelleştirme ile her şeyi şirketlere devretme yönlendirme politikası izledikleri için bu gün yaşananlar ortaya çıktı.
Bu bir niyet meselesidir. Milletin devletimi şirketlerin devletimi?
Devlet ulusun yararına mı uluslararası dev şirketlerin yararına mi?

Ülkeyi yönetenler bireysel çıkarlarını mı, yoksa ulusumu düşünüyor?

Ulus’a dair ne varsa her şey yok edilmektedir. Halkın Devleti sağlık sistemine şirketlere devretmez. Ulaşım sistemini şirketleri devretmez. Tohumunu yani milletin midesini şirketlerin insafına bırakmaz. Petrol, enerji, Telekom gibi devletin elinde olması gereken şeyleri şirketlere satmaz. Ne acıdır ki bugün devlet bu milletin parasını torbayla dilenci gibi bir şeyler vermekten başka bir şey yapmıyor. Çünkü elinde verecek hiçbir şey yok kalmamıştır.
 Kendi kendine yeten ülke olmaktan çıkarılmıştır. Ülkemiz insanı eğer bir patatesi bir almandan daha pahalı yiyorsa, Yurtdışından mısır, seker ihraç ediyorsa, tüm yönetenlerin yönetmeye talip olanların bu durumdan utanması gerekir. Devletin görevi ulusun tüm insanlarına iş sağlamaktır. Ulusun tarım ya da Sanayi kaynaklarını verimli bir şekilde kullanıp Ulusun kalkınmasını sağlamaktır. Aynı zamanda ulusun yemesinden içmesine, barınmasına, yaşam için gerekli diğer tüm ihtiyaçlarını en ucuz şekilde sağlamayı için gerekli tüm ekonomik faaliyeti yapar. Konut yapmak için gerekli malzemeyi ucuza temin edebiliyor mu? Isırmasını, haberleşmesini, elektrik enerjisini, ulaşımını ucuz bir şekilde sağlıyor mu?  Çalışma gücüne sahip her insanına iş olanağı sağlıyor mu? Ülkenin Sanayi ve tarım için gerekli her şeyi verimli şekilde kullanıyorsa, ulusun torbalar içinde makarna ihtiyacı olmaz.
Ulus örtülü savaşta evlatlarını kaybediyorsa ve bir devlet vatandaşını korumuyorsa, ölmesini engellemiyorsa zaten halkın devleti değildir.
Peki, ne yapmak lazım? Unutulmamalı ki ulus sadece muhtarını seçiyor.
Ulusun seçmediği insanların ulus için hizmet etmesini beklemek biraz saflık olur. Bu dedene Ulus tüm yöneticilerini kendisi seçmelidir. Beğenmediğini de yine kendisi değiştirmelidir. Bunun dışında başka da bir yol yoktur. Devlet ulusuna verebileceğim, rahat yaşaması için verebileceği her şeyi elinde tutmalıdır. Bunun dışında da başka bir yol yoktur. Şirketlerin beyni kalbi yoktur. Sistem gereği para kazanmaktan başka hiçbir şey düşünmez. Kârdan başka düşünmeyen şirketlerin Ulusu düşünmesini beklemek saflık olur.

Parti olmadan bir şey olmaz.

Mahallende ilçesinde tanıdığın insanlarla bir partide olacaksın. Bir olup diri olacaksın. Önce partide Egemen olup, seni yönetecek insanları sen kendin seçeceksin. İşte o zaman ülkede ulusun yararına bir şeyler değişmeye başlar.

Mazlum Vural

CHP İstanbul Eyüp ilçesi üyesi

Bu yazı Üyeler ne yapmalı kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir