CHF 1923 kuruldu. = CHP 1981 12 eylül karşı devrim kapattı. CHP yeniden acıldı 1992 = Baykal’ın partisi = yeni- chp yeni Baykalcılar = yan yatmış mavi CHP 2019 sadece şeklen 6 oku var. Ya ismi değişip yok olacak yada ulus sahip çıkıp Cumhuriyet Halk Partisi yapacak. Nasıl? Ne yapmalı?

hangisi CHP
“Atatürkçülüğü yasama geçirmek, altı oku savunmak CHP’nin görevi sorumluluğudur. Partinin kurulma nedeni, amacıda budur. (Ama) CHP, bugün kimliğini büyük ölçüde yitirmiştir. Parti, bir hizbin, bir kliğin yönetimindedir…” (1)

CHP’yi 12 Eylülcüler kapatmıştı. Kışlalı hocanın dediği hizip Baykalcılardı. Yeni chp dedikleri   Baykal’ın partisidir.

Baykal’ın CHP’ni Türk Milletine çok gördüler ki; ona karsı bir operasyon yapıldı. 22 Mayıs 2010 Kaset komplosu sonucu Baykal genel başkanlıktan ayrıldı. Kılıçdaroğlu medya yolu ile yapılan operasyonla yönetime getirildi.

Medya destekli operasyonla göreve gelmiş genel başkan, darbe ile yönetime getirdiği CHPli olmayanlardan oluşan bir yönetim is basındadır.

Kılıçdaroğlu, ince, Tekin, Bingöl, Oran vs. diğer yöneticileri Baykal özenerek yönetime getirdiği için bunlara yeni Baykalcılar diyorum.

Baykal vekillikten istifa etmedi. Halada vekil. Amaç partinin sağlam kalan her şeyini yok edip seçenek olmaktan çıkarmaktı. Baykal`ın yönetime getirdiği yöneticiler partinin bütün kurumlarına darbe vurmuş partiyi bir şirket haline getirmiştir.
Öyleki son secimde il ve ilce başkanları ben kurye değilim dedi.

Ülke de, parti de tek kişiye dayalı hukuk dışı yönetilmektedir. Parti yönetimi işbirlikçi il ve ilce örgütleri hepsi CHP ye muhalefet edip, iktidara çalışıyor. Bu rezillige göz yuman üyelerden oluşan bir parti asla seçenek olamaz.

Parti yönetim iyi partiye grup için vekil verdi. Secimde birlikte oldu, şimdi de CHP ye muhalefet etmişlerle birlikte belediyeleri paylaştı. Madem anlaşıyorlar. Kılıçdaroğlu, vekilleri, PM. il. ilce yönetimleri, işbirlikçileri hepsi iyi P. ye gitsin. Yada ;

“CHP’nin bugün önünde iki “onurlu” seçeneği var.
Ya “Atatürk’ü asma” savında olanları asacak!… Ya da adını ve bayrağını değiştirecek!… Elbette, eğer Atatürk’e gerçekten saygıları varsa…”   s.116   (2)

“Kimi Gandi’ye benzetiyor, kimi Ecevit’e ama, yanılıyorlar, adını biz koyalım… Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li seçmenin Tayyip Erdoğan’ıdır.” 20 Mayıs 2010 Yılmaz Özdil   Hürriyet

Yada üyeler ulus;
“Cumhuriyet Halk Partililer, partilerinin yaşamasını istiyorlarsa, Partiyi; CHP’li olmayan yöneticilerden kurtarmalıdırlar. Bunu başarmaları, Türkiye’de de çok şeyi değiştirecektir.Ender Erdemil, 27 Kasım 2011 www.guncelmersin.com

Belediye seçimlerinde babalarının şirketine eleman alır gibi masa başında adaylar belirlenmiştir. Garanti yerlere herkes kendi adamlarını yazmak icin kavgası etti. Yüzlerce kişi istifa etti. Masa başında aday olup seçilenler aday yapılmayan onlarca belediye başkanı istifa etti başka partilere gitti.

Hak hukuk tanımaz parti yönetimi adayları masa basında yaptığı için bunlar oldu. Eşitçe seçme ve seçilme hakkı gasp edildi.
CHP, kimsenin insafına bırakılamaz. Emanettir.
Kimin umurunda. Bu reziligi yapanların umurunda olmayabilir ama, ulusun bir parçası olan üyelerin umurunda olmalıdır.

CHP artık üyesi olduğum,oy verdiğim parti değil.
2018 de tüzük tamamen değişti. Kırmızı oldu mavi. CHP yan yatırıldı.
isminin mezara gömülmesi yakındır.
6 oklu bayrak masa örtüsü yapılmaya başlandı. Oy pusulasındaki CHP değişti. kör olmayan bakıp görebilir. Hak hukuk tanımaz parti yönetimi görevini yapıyor. Onların umurunda olsa bunu yapmazlar ama ulusun umurunda olmak zorundadır.
Türk Milletinin umudunu yok ediyorlar. Ne mi yapacağız ?

CHP, altı okun içini boşaltan, ilkelerinde uzaklaştıran, tüzüğüne uymayan, Atatürk’ün değil birisilerin partisi yaparak partiye muhalefet edenlerden kurtarılmalıdır. Türk Milleti, partilerde, meslek örgütlerinde, derneklerde, sendikalarda vs. bütün kurumlarda kendi çıkarlarını değil milletinin çıkarlarını düşünen yöneticilerin seçilmesi için gerekli duyarlığı göstermelidir.

Partide hukuk yoksa barış olmaz ilkesine göre hareket edilmelidir. Hukukun üstünlüğünü savunmak ve korumak her CHPlinin siyasal ilkesi ve görevidir.
Mücadele partinin hukukuna uyanlarla uymayanlar arasında olmalıdır.
Bunun dışındaki her ayırım partinin birlik ve bütünlüğüne zarar verir.

Üyelerin güven ve desteğini alan partinin hukukuna uyan yöneticiler seçilmelidir.
Parti olmadan bir şey olmaz. Milletimiz, parti diktatörlerinin önümüze koyduğu duvarları yıkmadan kurtuluşun olmayacağını görüp, gerekeni yapmak zorundadır.
Tek yol ve çare budur.

Secim sonrası genel başkan ve adamlarının yapacakları kurultay şovlarıyla hiçbir şey değişmez. İnönü yerinde kalsın diye onun genel sekreteri Baykal 3 defa aday oldu kazanmasını sağladı. Aynı görevi M. ince 2 defa ve diğerleri yapıyor.
Parti babasının malı sanki onursal başkanlık teklifi yapıyor.
Genel merkezde oynanan bütün filmlerin sonu belli. Seyretme.

Üyelerin hukuk tanımaz parti yönetimi, işbirlikçi il ve ilce yöneticilerini görevinde tutması ulusa en büyük kötülüktür.

CHP’nin Atatürk’ün partisi olup, Türk Milletini kurtarmasın tek bir yolu vardır.
CHPliler, partide bu güne kadar görev yapmış, görevde olan, y-chp nin bütün kadrolardan kurtarmalıdır. Ilceden basla.

“Ertelenemez görev, CHP’yi turunculaştıranların tümünden kurtulmaktır! “24.2.2012  Mustafa Yıldırım

Masa basında aday yapılan,vekil, meclis üyesi, B. başkanı, il, ilce başkanı vs. İsi bitince istifa ediyor. Bunları aday yapan hak hukuk tanımaz parti yönetimi, işbirlikçi il ve ilce yönetimlerinin hepsi istifa etmeli. Partiden atılmalı. M. İnce vs. ile olmaz.

TV den kurtarıcı beklemek bir hayaldir.
İlçeden başlayarak her yol denenerek bütün yöneticiler değiştirilmeli.
Partinin temel ilkelerine hukukuna uyacak yöneticiler göreve getirilmelidir.
Partileri mezarda olanlardan umut olmaz. Olsaydı bakanlık,vekillik yaptıkları partileri iktidarda olurdu.
Ulusun bütün güçleri Atatürk’ün emaneti CHP de olmalı. Yetmez.
İlçende mahallende tanıdığın insanlarla adayını seçip birlikte çalışarak secim kazanılır. Bundan sonra adayların hepsini kendi oylarıyla seçmeli.

Kendi Oyuna, CHP ye de, ulus sahip çıkacak. Başka çare yok.
Seyirci olan ulus değil. problemleriyle ilgilenen, Kendi adaylarını seçen ulusun bireyleri CHPyi ulusa önderlik edecek hale getirir. Problemlerini çözer.

“Nasıl düzeltilir?
Düzeltilmez, ancak yeni bastan kurulur!…
Siyaset, bir avuç insanin oynadığı anlamsız ve çirkin bir oyun olmaktan çıkararak… Partiler demokrasisinin yerini alan “liderler diktatörlüğü”ne son vererek… Siyasal partileri, yeniden halkın partileri konumuna getirerek…” s.189

“Atatürk’ün Cumhuriyeti kaldı mi ki, nereye gittiğini tartışıyoruz? Asıl, onu nasıl yeniden kurabileceğimizi tartışmalıyız…” s.227 (3)

(Bu günde CHP’yi, yeniden Atatürk’ün partisi nasıl yaparızı tartışmalıyız.)
Umut biziz başka da yol yok.
Üye=seçmen

23.3.2018   Mazlum Vural IST Eyüp ilçesi üyesi

1,2,3 BIR TÜRKÜN ÖLÜMÜ Ahmet Taner Kışlalı Ümit yayıncılık 2. baskı 1995

Bu yazı Üyeler ne yapmalı kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir