2. Problem, partiyi diktatörce yönetenlerin, üyelerin secme ve secilme hakkını gasp eden tüzük maddeleridir. ulusun parcası olan üyelerin mutlak egemenliği sağlayacak şekilde değiştirilmelidir.

Neden tüzük değişikliği yapmalıyız?  Genel hatlarıyla nelerin değiştirilmesi gerektiğini, tespit ettiğim önerilerimi bilginize sunayım.

En kötü kanun bile hukuka uyanlar tarafından uygulandığında iyi sonuçlar alına bilinir. Partiyi hukuk dışı yönetenler sürekli tüzük değişikliği yapmışlardır.

Buna rağmen kendi değiştirdikleri maddelere bile uymamışlardır.

Bu nedenle öncelikle hukuka uyamayanları görevlerinden uzaklaştırmak gerekiyor. Üyelerin haklarını gasp etmelerinin sebebi dilediklerini masa basında aday yapıp ülkeyi bu kadrolarla yönetilmesini sağlamaktır.

Bu şekilde seçilenlerin ulusumuzun problemlerin çözmediklerini herkesin yasayarak görmüş olması gerekiyor.

Tüzüğe uymayan yöneticiler görevlerinden uzaklaştırıldıktan sonra tüzükte üyelerin seçme ve seçilme haklarını engelleyen maddeler değiştirilmelidir.

Kongrelerde noter şartı, aday önerme şartı, parası olanın aday yapan zorunlu para alma şartı vs. derhal kaldırılmalıdır.

Yerel ve genel seçimlerde adayları üyeler belirlemelidir. Merkez yoklaması, kontenjan koyma tüzükten çıkarılmalıdır.

Bu konuda tüzüğe sadece 1 madde konmalıdır.

Bütün seçimlerde adaylar üyelerin tamamının katılımıyla önseçimle belirlenir maddesi konmalıdır. Hukuk dışı yönetenler, dilediğini aday yapmak için, Üyelerin egemenlik  hakkını gasp etmişlerdir. Ülkede egemenliğe sahip olmanın yolu, önce partide egemenliğimize sahip olmaktır.

Parti içi mahkemeler olan disiplin kurulları ayrı organ olduklarından bağımsız olmalıdır. Yönetimlerin yan organı emir erleri değildir.

Partinin, başkanları  ayrı seçilen İlce, il, teşkilatları, genel başkan, parti meclisi, TBMM grubu, disiplin kurulları, ayrı ayrı organlarıdır.

Partinin en üst organı kurultaydır. Partini kapanmasına kara verebilir.

Fakat partiyi yöneten  partinin diğer organlarıdır.

Seçimle gelen seçimle görevini  teslim etmelidir.  Görevlerini yapmıyorlarsa yine üyelerce değiştirilmelidir.

Genel merkez il, ilce örgütlerine müdahale etmemelidir. Bütün teşkilatlar çalışmalarını tüzük ve programa göre yapar.

Tüzük ve programa aykırılık varsa bir üye yada üst yönetim  disiplin kurullarına başvurmalıdır, Oradan çıkan kararla üst yönetimler gereğini yapmalıdır.

 

İl, ilçe teşkilatları kongrelerini zamanında yapmaları için genel merkezden genelge gelmesini bekleyemez. Kongreler zamanında yapılmalıdır. İşkal altında kongreler yaparak, meclis aracılığıyla ulusa önderlik edip onun bağımsızlığını sağlayan partinin üyeleriyiz.

Zamanında kongre yapmamak tüzüğe aykırı davranış, parti suçudur.

Genel merkezin dilediklerini masa basında aday yaptıklarına itiraz edecek teşkilatları değiştirmek için kongrelerin  süresini uzatamaz.

Tüzüğe bütün adayların üyelerin katılımıyla önseçimle belirleyeceği madde konduğunda genel merkezin keyfiyeti ortadan kalkacaktır.

 

Partide her keş eşit haklara sahiptir.

Hak hukuk tanımayan yönetime en büyük desteği ilgisiz sadece kağıt üstünde yazılı olan üyelerin verdiğini unutmamak gerekir.

İstanbul da önseçim yapıldı. Üye aidatını vermeyenin oy kullanmaması lazım.

Parti yönetimi genelge ile ödemeyin dedi. Tüzüğe uymayanların umurunda olmayabilir. Aidatını vermeyen bilmelidir ki parti suçu işlemiş, partiyi hukuk dışı yönetenlere hizmet etmiştir. Üye aidatı ödemek üyenin görevidir.

Seçenek senin üye arkadaşım. Görevini yap yada film seyretmeyi devam et.

Bunlar bir kişinin yapacağı görevler değil. Hepimizin görevi…

Egemenlilik milletin ta kendisi olan üyelerindir.(seçmen) Önce partide egemenlik sağlanmalı ki parti aracılığıyla ulus egemenliğini tekrar kazansın. Masa basında aday  yapmaya hayır.bundan sonra belediye başkan ve meclis üyelerini,vekil adaylarını ben kendi oylarımla (önseçimle) belirleyeceğim. Temel ilkemiz olmalıdır.

Mevcut delegelerle yapılana kurultaylarda hukuksuzluğun devamından başka bir sonuç çıkmaz. Bugüne kadar yapılanların tamamı üyelerin büyük çoğunluğuna beğenmediği yöneticiler değişmemiştir. Partinin ilkelerine, tüzüğüne aykırı yönetilmesine bir itirazı olmayan bazı kişiler numaradan aday olmuş üyeleri tahrik edici basit söylemlerle gidişattan rahatsızlık duyanların açığa çıkmasına yardımcı olmuş, birlikte hareket ettiği genel başkan ve ekip arkadaşlarının tekrar edilmesini sağlamıştır. Su durum gerçekten gidişattan rahatsızlık duyanların bi  sonraki kongre sürecinde tasfiye edilmelerine yol açmıştır.

Anayasa  Madde 6-  Egemenlik, kayıtsız şartsız Milletindir.

Partide eğenliğine sahip çıkamayanlar,  Ulusun Egemenliği sağlar mı?

Önce partide egemenlik kazanılıp tüzüğe yazılsın ki, CHP ulusun egemenliğini yeniden Anayasaya yazdırsın. Bunun dışında başka bir yol var mı?

Egemenliğine, milletin egemenliğini ne sahip çıkmak her yurttaşın anayasal görevidir. Egemenlikte, uyulmayan hukukta ulusun hukukudur.

Tüzükte, ulusun egemenliğini  engelleyen bütün maddeler değiştirilmelidir.

CHP İstanbul  Eyüp ilçesi üyesi    14.6.17

 

Bu yazı Üyeler ne yapmalı kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir