Eskişehir Belediyesi Başkanı sayın Büyükerşen, halkçı başkan olduğunuzu Türkiye görsün. Parti meclisine çağrıda bulunun derhal önseçim kararı alsın.

Sayın başkan

DSP % 1 e düşüp te yeniden secilince sizi takdir etmiştim.
Arada bir kenarda köseye saklanmış küçük haberlerle sizleri takip ediyorum. DSP parti değildi. CHP den teklif aldınız ret ettiniz. DSPli olarak secime girip kazandınız.
Eskişehir de iktidar bütün gücüyle secimi almak için çalıştı. Partiniz olmamasına rağmen iktidarla yarışıp secimi tekrar kazandınız. Bundan dolayı demek ki çalışmalarıyla Eskişehir halkının taktirini kazanmış.

CHP de medya destekli kaset operasyonu başladı. Önceki teklif yapıldığın dada baskı vardı ama bu  kez daha sert esen rüzgarın etkisiyle CHP ye geçtiniz. Geçerken önce Eskişehir halkına soracağınızı söylemiştiniz.
Sayın Kamer Gence de aynı baskı yapıldı. Seçmenlerime sorayım öyle kara vereyim dedi.

CHP Baykalcıların partisiydi. Sizinde bildiğiniz gibi 6 oklu CHP olmasa DSP den farkı olmazdı. Baykal dahil yönetimde olan yeni Baykalcılar sosyal demokrat parti lafları ediyor. Milletimiz bu kadroların yönettiği SHP yi  CHP ismini almasına rağmen baraj altında bıraktı.
Ülkemizin iktidara gelen tek sosyal demokrat partisi SHP yi mezara gömdü.
Milletimizin büyük kısmı 6 okun üstüne gözünü kapayıp vuruyor. CHP de umudunu arıyor, umut olmasını problemlerini çözmesini istiyor.

Balkan’ın genel başkanlığındaki CHP iktidarı elinde tutan güçlere çok geldi ki kaset operasyonu yapıldı. Yeni chp Baykal’ın partisinin adıdır.
Baykalcılar partinin içini boşaltmışlardı. Kendisi kendi partisinin adını koyacak değildi ya: Bu başkan olarak yaptırdığınız bir yere kendi isminizi koymanıza benzerdi.

Kaset operasyon bizzat Baykal ve Baykalcıların yönetime getirdikleri kadrolar tarafından  yapıldı. Medya desteğiyle Kılıcdaroğlu başkanlığındaki kadroların partiye vurduğu darbeleri yapılan hukuksuzlukları sizlere anlatacak değilim.
Eminim ki hepsini farkındasınız. CHP’nin sağlam kalan yerlerini yıkarak partiyi halkın umudu olmaktan çıkarmaya çalışıyorlar.

Bu film Ecevit, İnönü ile de oynandı. Dağlara taşlara umut diye ismini yazdıkları kara oğlanın nasıl umutsuzluğa dönüştüğünü iktidarı kimlere teslim ettiğini birlikte yasayarak gördük. Erdal İnönü başkanlığında iktidara gelen SHPli kadroların partilerine, millete  attığı gollerle iktidarı kime verdiklerini de gördük. Bir daha bunu halkımıza yaşatma lüksümüz olabilir mi?

Önümüzde yerel secimler var. Ankara da oturup  Eskişehir’in başkan ve meclis üyelerini belirleyecekler.  Belki size söz verip listeyi size yaptıracaklar. Peki ya diğer iller, ilceler ne olacak. Sizi hiç ilgilendirmiyor mu? Biraz ülkeyi partiyi düşünün.
Parti üyesi ve seçmeniyle seferber edilmeden gerçek basarı yakalana bilinir mi? Bunun tek yolu  bütün üyelerin adamalarını kendileri seçmesi olan önseçimdir.

CHP parti meclisine çağrıda bulunacaksınız. Bütün il ve ilçelerde adaylar üyelerin katılacağı önseçimle belirlenecektir kararı alsın. Ankara’dan atamayla kağıt üstünde listeler yaparak halkçılık olmaz.

Halkın ta kendisi olan üyeler baslasın çalışmaya. Sorunlarını çözecek kadroları kendileri belirlesin. Partimizin bir ilkesi de halkçılıktır
Bu güne kadar parti yöneticileri üyelerin hakkı olan seçme ve seçilme haklarını gasp edip dilediklerini  aday olarak atadılar.
Ne yani üyelerin oyu üstünden birileri kişisel yada milletin çıkarları için  pazarlık edecek, bunları doğru bulup göz yummaya devam mı edeceğiz.
Bu  Pazarlıkların olmaması için  önseçim kakarı alınmasına pazarlıklar olmasın diye çalısın. Parti diktatörlerinin halkımızın önüne koydukları duvarları, milletimiz kendi adayını seçerek yıksın.
Bir dakika daha bekleme göz yumma lüksümüz yok.

Halkın desteği ile seçilmiş başkan olduğunuzu halkla birlikte Eskişehir de bir defa daha gösterin. Bu yetmez. Türkiye’ye; Türk Milletine onların belediye başkanı oluğunuzu gösterin.
Üyesinden (halkından) kaçanın partiye faydası olmadığı gibi Milletimize de faydası olmaz.
Üyelerin, seçmenlerin güvenini kazanmış, onların seçtiği adaylarla partimiz bu seçimlerde belediyelerde  sonrada ülkede iktidar olsun.
Bütün problemlerini halkla birlikte çözmeye çalışsın.
Eskişehir’in sesini Türkiye’nin her yerine duyurun.
Şimdiden üye ve seçmenlerle birlikte yapacağınız çalışmalarda basarılar dilerim.

CHPlilerin, üyelerin seferber edilmesine partinin ihtiyacı var. Atamızın yolundan giden kadroların yöneteceği CHP’ye de Türk Milletinin ihtiyacı var.

Saygılarımla

14.07.2013 Mazlum Vural  CHP IST/Eyüp ilçesi üyesi

 

Bu yazı Care önseçim. Ne yapmalı kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir