Sayın Kocaoğlu, parti, İzmir halkı, Türk Milleti için PM ye çağrı yapın. Derhal önseçim kararı alsın halk adayını kendisi belirlesin.

Sayın Kocaoğlu

Rahmetli Ahmet Piriştina’dan sonra Bornova belediye başkanı iken CHP gurubunda secimle başkan oldunuz.

Uzaktan azıcıkta olsa İzmir’e yaptıklarınızı takip ediyorum. İzmir de neler yaptığınızı bilmiyorum. Bu günkü koşullarda çalışan, ailesini geçindirmekle yükümlü biri, yasadığı şehirdeki gelişmeleri bile takip etme sansı yoktur.

Meclis üyelerine  sorun gündemdeki taksim projesi hakkında kaç kişinin bilgisi var. Tarihi Haydarpaşa garına çok yakında artık Anadolu’dan  trenler gelmeyecek. Ülkemizi ilgilendiren bu projeye Partinin itirazı var mı? Tavrı nedir?  Herkes Haydarpaşa garına tren gelememesini 5 dakika düşünsün:

Seçmenlerin haberi yokta üyelerin haberi var mı?
Bunun cevabını bilmezseniz, halkın ne kadarının yaptıklarınızdan haberdar olduğunu bilemeyiz. Yapılan hizmetin  faydalanan onları görenleri bir  kenara bırakıyorum.

Benim kanaatim sudur:
Yaptıklarınızdan CHPli üyelerin bile büyük kısmının haberi yoktur.
Bunu Nürettin Sözen’in başkanlığı döneminde yasayarak gördüm.
CHPli başkan ve kadrolarının yönettiği il ve ilceler var. Ağızlarında kus bile tutsalar asla yaygın medyada haber olamazlar. Sizlerin tek gücü partinizdir.

Parti üyeleriyle, örgütlerliye seçmeniyle ortak amaç için çalıştıklarında güçtür.
Üyeler parti cinde özgürce seçme ve seçilme haklarını kullanamıyorlarsa, yerel ve genel seçimlerde kendi adaylarını seçemiyorlarsa, sadece kağıt üstünde üye iseler ona parti denmez.
Hak hukuk tanımayan parti yöneticileri istediğini aday yaptıktan sonra üyeliğin bir anlamı olabilir mi? Üyelik yapmaya çalışanlarda partideki hukuksuz kongre süreçlerinde seçme ve seçilme hakları gasp edildi.
Parti içinde parti hukukuna uymayan  yöneticiler tekrar seçilsin diye birileri üyeleri örgütleri kırıp döküp üye ve örgütlere etkisiz hale getirdi.
Bugün  kim seçilirse seçilsin parti yönetimi istediği zaman görevden alıp istediği yönetimi atamaktadır. Bunlar sizi rahatsız etmiyor mu?

Bunca hukuksuzluğu, haksızlığı parti yönetimi üyelerin seçme ve seçilme haklarını gasp edip istediği kişi ve işbirlikçilerini atayarak aday yapmak için yapmaktadır.
Her şey partinin belediyeleri yönetmesi. TBMM de çoğunluğu sağlayıp iktidar olması için yapılmıyor mu?

Partiyi diktatörce yönetenler adayları atamaya devam edeceklerse biz üyelerin bir anlamı olur mu? CHP olduğu için adına parti diyen bugün mezarda olanların yanında değil. Bu gün kendine sosyal demokrat diyen kadroların partisi SHP CHP adını aldığı halde milletimiz 1995 de zorla girdiği TBMM ye 1999 da sokmamıştı. Ülkemizin tek sosyal demokrat partisi mezarda kadroları CHP dedir.
Allah askına bu kadrolardan umut olabilir mi?

İktidar basta İzmir belediyesi olmak üzere CHPli belediyelere emrindeki bütün kurumlarla operasyon yaptı,  yapmaya da devam ediyor.
Parti yöneticilerinin ayak üstü konuşarak verdiği tepkiler dışında partiyi seferber ederek bir tepki verdiğini göremedik. Öyle olsaydı ikinci operasyon yapılmazdı. O sıralar parti yönetimi örgütlerde operasyon yapmakla meşguldü.

İlkesi halkçılık olan bir partinin dayanacağı tek güç halkıdır. Parti bütün üyelerin örgütlüleriyle birlikte seferber edildiğinde bir güçtür.
Genel seçimlerde İzmirli  CHPliler parti yönetimine adaylarını kendileri seçsin diye 10 bin imzalı dilekçe vermişti. Sizin üyelerle birlikte, adayımızı biz belirleyelim isteğini desteklediğinizi duymadım.
Önseçim kararı alınmadan  aday isimleri otaya atılarak yapılan tartışmaları zararlı buluyorum.
Üyelerin ve diğer seçmenlerin oyu üzerinden aday pazarlığı yapılması sizi rahatsız etmiyor mu? Şirket  yönetilir gibi partinin yönetilmesi, eleman alır gibi aday başvurusu yapılması, adayların parti yöneticilerini etrafında dolaşmaları sizi rahatsız etmiyor mu?
Siz parti yöneticilerinin arkasında koşmayabilirsiniz, peki ülkemizin diğer il ve ilçelerdeki başkan ve meclis üyesi adaylarının koşmaları sizi ilgilendirmiyor mu?

Yasadığı yerde değil medyadan tanındığı için başka bir yerde vekil yapılmış,  adaylar anketle belirlenirse Ankara da adayım diyor. Ne cüret ama.
Bende olsam kapısının önünden geçmediğim bir partide bir yıl içinde parti yöneticisi vekil olursam bunu söylerdim.
Aynı şeyi dedikodu seklinde İzmir için yapanlar  da var.
Üyelerin katılacağı önseçim gerçek ankettir.
Anket lafı edenler, parti yönetimi, vekiller kendilerine güveniyorlarsa hodri meydan çıksınlar üyelerin karsısına.
Sizin yerinizde gözü olanlara da siz hodri meydan deyin.
Ben sizi tekrar aday göstereceklerini sanmıyorum. Gösterseler bile yapacakları meclis üyesi listesinin vekil listelerinden daha çok tepki toplayacağını söyleyebilirim.
İyimsimi gelin benim sürekli yaptığım çağrıyı hep birlikte yapalım.
Ağızlarından halk, demokrasi lafı eksik olmayan parti yöneticilerine hodri meydan diyelim. Bitirelim aday tartışmalarını, seçimlere üç a kala değil bugünden başlayalım çalışmaya.
Çağrım sudur:
Parti yönetimi derhal önümüzdeki yerel seçimlerde adaylar  üyelerin katılacağı önseçimle belirlenecektir kararı alsın.
Önseçim tartışılacak, mazeretler uydurarak geçiştirilecek bir şey değildir.
Aynı zamanda seçmen olan üyeler kendi adayını seçmeyecekte Ankara’dan Partinin program. Tüzük ve ilkelerine uymayan CHPli olmayan parti yönetimi mi belirleyecek.

Milli irade diyen iktidara en iyi cevap, üyelerin desteğini alıp seçimlerde acık farkla kazanan belediye başkan ve kadroları verir.
Haydi sadece ambleminde  olan halkçılık ikimizi önümüzdeki seçimlerden başlayarak uygulayalım.
Sadece muhtarını seçen halkımız, bütün yöneticilerini seçen üyeler sayesinde umutla beklediği CHP’yi görsün.
Parti olmadan bir şey olmaz. Türk milletinin CHP’ye ihtiyacı var.
Kimden yana olduğunuzu gösterin.
Sevgili CHPli üyeler  adaylarımızı seçme hakkı hepimizin.
Atamaya  hayır de, hakkına, partine sahip çık. Başka çare yok.

Mazlum Vural  CHP IST/Eyüp ilçesi üyesi

 

Bu yazı Care önseçim. Ne yapmalı kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir