CHP’nin problemi 3-5 kişi değildir. Kişileri hedefi koyup yanıltıcı tespit partiyi halkın umudu yapmaz. Nedir, ne yapmalı ?


Sevgili CHPliler

Genel başkanı beğenmiyorsunuz. Bir çok vekil, parti yöneticisinin partide ne isi var diyorsunuz. Genel başkan arayışında bulunuyor, parti dışından  su olsun bu olsun diyorsunuz.
CHP üyesi olarak partinin iktidar olmasını istiyorum.
İktidar olduktan sonrada  yöneticilerin milletimize verdiği sözleri yerine getirmesini güven kaybetmeden ülkümüzü gerçekleştirme yolunda  emin adımlarla halkla birlikte ülkeyi yönetmesini istiyorum.

İktidarın yanlışlarını söylemek muhalefet etmek değildir. İktidarın yaptıklarını itiraz edildikten sonra partinin ne yapacağı tavrımızın ne olduğu halka anlatılmalıdır ki bir anlamı olsun.

CHPliler sadece iktidara karsı muhalefet eder. İktidardaki partinin yaptıklarına karsı  partimizin görüsünü halkımıza anlatmakla iktidara aday diğer partilerle de görüş tavır farklılığımızı ortaya koymuş oluruz.
Parti içinde muhalefet söylemini kabul etmiyorum. Parti tüzüğünün bana verdiği görev gereği partinin ilkelerine göre partiyi savunur, yönetim kademelerine tüzüğümüzün 5. maddesine göre yöneticiler getirmeye çalışırım. Parti içinde, sadece tüzük, program ve ilkelerine uymayanlara karşı olur üyeleri uyararak bunları görevlerinden uzaklaştırmaya çalışırım.
Gelelim kendilerini parti içi muhalefet olarak adlandıran kişi ve grupların tavırlarına:
Bunlar üç beş kişiyi hedefe koyup bütün eleştirilerini bunlara yöneltirler.
Sanki bunlar olmasa CHP üyelerin ve halkımızın özlem duyduğu  parti olacak. Ben sayıyı 25 e çıkarayım. 25 isi olmazsa parti halkımızın amudu olur mu?

Simdi bunun ne kadar yanıltıcı bir tutum olduğunu örneklerle anlatacağım.
CHPli olmayan parti yönetimi programa aykırı olarak iktidarın anayasasını halka yutturmaya çalışıyor. CHP rozeti takmış 135 vekil var. CHP grubu komisyona vekil verdi.
En azından 68 kişi onay vermezse komisyonda olurlarmıydı.

Genel başkanın istediğine görev verip görevden aldığı MYK üyelerini, PM 2/3  oyla istediğini görevden alabilir.
Parti sucu isleyen vekil, PM, MYK üyesini, il başkan ve yönetim kurulu üyelerini Disiplin  kuruluna sevk etmek için 31 PM üyesinin oyu yeterlidir.

Hani kendine dersim(dersimi sadece pkk der.Türkiye topraklarında dersim diye bir yer yoktur) vekiliyim diyene, dersim tartışmalarında çıkışan 11 vekil vardı. Onların bir kısmı simdi parti yönetiminde. Versinler disiplin kuruluna bir dilekçe görelim PM de kaç kişi hayır diyor.
Anayasa komisyonundan numaradan çekilelim diyen vekillere sorun bakalım vermişler mi bu güne kadar bir tane çekilme önergesi vermişler mi ?
Versinler bakalım kaç tane vekil AKP ve bölücü parti ile işbirliğine evet diyor.

Genel başkan ve PM yi beğenmiyorsunuz kurultay üyelerinin 1/5 i kurultayı toplasın. Kurultay günüde yarıdan bir fazlasını oyu ile herkesi değiştirsin. Böylece her şey düzelir, bunlara muhalefet edenlerde muradına erer. Parti cumhuriyeti kuran parti haline gelir.

Bu yönetimi Baykalcılar göreve getirdi. Eskiden numaradan karsı olanlarda yönetimde. Yeni Baykalcılarla birlikte  hedeflenen  yönde partiyi yönetiyorlar. Baykal’ın, Sav’ın olanlara bir itirazı da yok. Hepimizin bildiği gibi yeni chp dedikleri Baykal’ın partisini adıdır.
Zaten Atamızın kurduğu, Türk milletine emanet ettiği CHP’nin kurumsal kimliğini kullanmasalar bir lafımda olmazdı. Uğraşımız emaneti sağlam ellere teslim edip partimizi yeniden Cumhuriyeti kuran parti haline getirmek içindir.

Partide  hukuk yoktur. Yöneticiler tüzük, program ve ilkelerine uymuyor. Hukuk dışı yollarla parti yönetimine gelmiş yöneticiler, üyelerin  hak ve hukukunu gasp ederek partiyi diktatörce yönetiyor. Siyaseti tıkadıkları için tabandan (üyelerin içinden) eşit koşullarda özgürce seçilip parti yöneticisi, vekil olan yok. Partide, belli sayıda delegenin onayı olmadan il, ilce ve genel başkan adayı olamazsınız. Blok  liste yöntemi ile yapılan, il, ilce yönetim kurulu üyeliği, PM seçimlerinde özgürce aday olup,  blok listedekilerle eşit koşullarda secim yarısına katılamazsınız.

Olağan üstü kongre ve kurultay toplamada noter şartı (Medeni Kanun 75. madde ye aykırı) konduğu için, kolay kolay yönetimleri değiştiremez, kongre ve kurultay toplayamazsınız. Bunların hepsi kanunlara anayasaya aykırıdır. Partide  hukuk olmadığı içinde barış olmadı olmazda. Hukuk dışı  yapılan parti içi seçimlerde insanlar kırılır, dökülür türlü türlü hileler yapılır.

Keşke partinin problemi birkaç kişi olsa, bunları uzaklaştırmakla da çözülseydi, bu güne kadar değişen insanlarla çözülürdü.
Tek bir çözüm var.
Üyeler kağıt üstünde üye olmaktan çıkacak, eşit haklara sahip bireyler olarak partiye seçip çıkacak.
Partide hukuksuzluğa dur denmezse, ülkedeki hukuksuzlukları önlememiz mümkün değildir.
Partideki hukuksuzluk sürdükçe ülkemizdeki hukuksuzluklara verilen tepkinin  boş laftan öte bir anlamı olmaz. Kongre zamanlarında yazılan üyeliklere, seçimlerde kötü amaçlı kullanılmasına bakma.
Hukuk dışı üye yapan parti yönetiminin, yine kendilerinin bundan şikayetçi olmalarını, iki yüzlü davranmalarını boş ver.
Genel ve yerel seçimlerde adaylarını bütün üyelerin katılacağı önseçimle seçersen olumsuzluklar problem olmaz çözülmeye baslar.
Üyeler aynı zamanda seçmen halkın ta kendisidir. Kendi oy vereceği adayı belirlemesi üyelerin hakkı olmayacakta, Ankara’dan şirket yönetir gibi parti yönetenlerin mi olacak?

CHP’nin kapısının önünden geçmemiş, hatta CHP düşmanı olan bir operasyonla yönetici olacak, ilçemde, ilimde kimi isterse aday yapacaklar. Öyle yağma yok:
Ne yani, üyeler adaylarını seçecek  kadar beceriksiz ve basiretsiz mi?
Adaylarını seçemediği gibi, partide adam kalmamış gibi parti dışından genel başkan adayı arayışları var. Bu arayışlar içinde olanlar kendinden utanmalıdır. Bunları kendime, üyelere(halka) yapılmış hakaret olarak algılarım.
Bana isim söylediklerinde çekincemi söyleyince, o zaman kim olsun diyorlar. Sen, benim anam genel başkan ve kadrolarından daha iyi partiyi yönetir diyorum.

Yeter de: Partinin yöneticilerine derhal PM den ön seçim kararı alın de….
Her kim hukuka uymaz, parti içinde birliği bozar seçme.
Dürüst, çalışkan, hukuka, partinin ilkelerine uyan, senin ve mahalledeki insanların güvenini kazanmışları aday yap ve seç. Ön seçim yaptır.
Kendi çıkarını düşünen  yada düşünmeyen, aday olmak için parti yöneticilerinin çevresinde dolaşanları dertten kurtar. Kimsenin yöneticiler arkasında koşma Ankara da zaman harcama lüksü olamaz. Basla ilinde ilçende belediyede iktidar olma çalışmalarına.

Ya üye olacak görevini yapacak, kendi umudunu kendin yapacaksın, yada film seyreder gibi seyretmeye devam edecek dizlerini dövmeye devam edeceksin.
TV deki film ve oyunlara inanmadığım için seyretmeyi de bıraktım:

Karar senin…..

Mazlum Vural  CHP IST /Eyüp ilçesi üyesi

 

Bu yazı Care önseçim. Ne yapmalı kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir