Arena,izleyenlerin, yapılanları görmeden alkışlayacağı toplantıdır. Kurultay değildir.

 “Parti Meclisinin kararı ya da kurultay üyelerinin beşte birinin imzaları üzerine Kurultay, Genel Başkanca olağanüstü toplantıya çağrılır. Genel Başkan da gerekli gördüğünde, Kurultayı olağanüstü toplantıya çağırır”.”Tüzük Madde 54
Genel başkan kurultayda ayrı seçilir. Bu nedenle, tek başına sadece seçimli kurultay kararı alabilir.(18 aralık 2010 kurultayı)
Kurultay, Partinin en yüksek organıdır. Genel başkan Kurultay ve PMnin yetkilerini kullanıp, görevlerini yapamaz.
Ortada PM kararı yok.Kurultay üyelerinin önerisi  ile 1 marta yapılacak kurultay var. 1  karar varken 2 kurultay yapıla bilinir mi?
Yapılması tüzüğe ve kanunlara aykırı, hukuken mümkün değildir.
Bu nedenle 26 şubat arena  toplantısı şov gösterisidir.
Amacı kargaşa yaratarak 1 mart kurultayına darbe vurmaktır.
Hukuk dışıdır, yok hükmündedir.katılan parti sucu isler.
Programa ve Tüzük kurallarına, kurultay ve yetkili organ kararlarına aykırı davranmak ile, bunların yapılmasını desteklemek, kolaylaştırmak, övmek parti suçudur.Tüzük madde 70/A/a
Milletvekili adaylarını üyelerine seçtirmeyen yönetim, neden kocaman salona insanları çağırır. Tüzük yaptırmak için mi? Üyelerin elinde tüzük  taslağı yok.Komisyon tüzük çalışması yapacak.Bu çalışmayı yapanların dışındakiler seyirci olmaktan başka ne yapabilir ki? Anayasa komisyonu gizlilik kararı almış. Parti yönetimi  de,gizli taslakla partinin anayasasını arenada değiştirecek. Arenadaki toplantıyı Pazar günü,,kurultayı  perşembe günü yapıyorlar.
Erdemli olmak, CHPli olmanın ön koşuludur.(mad.4) Yapılanın erdemli bir davranış olduğu söylene bilinir mi? Herkes 5 dakika düşünüp değerlendirsin.
Yapılanların tüzük kurultayı olduğuna inanmalara, Allah akıl fikir verisin denir.
MYK’nun seyircili toplantının tek amacı sudur;
Takım tutar gibi parti tutan fanatik kitlelerle, slogan ve patırtıyla oldu bittiye getirip, uymadıkları parti anayasasını yok edip,partiye son darbeyi vurmaktır.
İzleyenlerin kürsüde konuşan 3-4 kişi dışında bir şey görme sansı yoktur.
26 şubatta tüzük kurultayı yapılamaz. Yapan,yapılmasına yardımcı olan, göz yuman parti tüzüğüne aykırı hareket ettiği için, parti sucu isler.
Kurultay üyeleri o toplantıya katılmamalı.Her üye partinin tüzük ve programına uymak zorundadır.Uymayana CHPli denir mi?
Arenadaki şov bir toplantıdır. Nedeni de su maddelerdir
 “Genel başkan Her kademedeki parti yönetim birimlerini, kurulları, organları ve görevlileri, birlikte ya da ayrı toplantıya çağırabilir.(Mad 36)
“Küçük Kurultay, her yıl en az bir defa, Merkez Yönetim Kurulu’nun çağrısı üzerine toplanır. “Madde-56 /A  (Hiç yapılmadı, secim sonrası seçimlerin değerlendirilmesi için yapılabilirdi)
Arena şovunun 36. ve 56. maddelerindeki toplantılarla da ilgisi yoktur.
G. Başkan,MYK, parti hukukuna,kanunlara uymadan partiyi yönetmektedir. Yapılanların hepsi hukuk dışıdır. Her kim parti hukukuna uymaz derhal değiştirilmelidir.Hukukun olmadığı yerde barışta olmaz.
CHPliler,Türk milletinin her bireyi, olup bitenlere hukuk penceresinden bakmalıdır.Bilgi sahibi olanların 2 seçeneği var.
Çoğunluğun yararına, hukuktan yana olacak,Hukuk tanımayanlar karsı olacak:
Ya da bir avuç hukuk tanımaza destek verip, göz yumacak;
Türk milleti, Kim hukuktan yana, kim hukuka aykırı hareket ediyor,hukuksuzluğa destek veriyor görmüş olacaktır. Dikkatlice izlenmelidir.
Partilerde  yaşananlar, doğru bilgilerle,temel ilkelerle, hukuka uyulup uyulmadığına bakılarak değerlendirilmelidir.
Uğur Mumcu “Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olunmaz”derdi.
Sadece sözle mi anacağız,Hitler arenada ateşli nutuklar çeke çeke  dünyayı kana bulayan bir diktatör oldu.Tek basına yemin etmeme kararı alıp, 132 kişiye yemin ettirenleri alkışlayamam.Sözünde durmayan, Libya teskeresine evet diyen parti diktatörlerini alkışlayarak,  nasıl Mumcuyu anar, Kemalist olduğumu söyleyebilirim.
Herkesi bir kez daha düşünmeye davet ediyorum.
saygılarımla
08.02.2012  Mazlum Vural CHP İstanbul/Eyüp ilçesi üyesi

Bu yazı Kurultay çalıştayı kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.