Yemin etmeme, Anayasa sucu isleme eylemiydi.

Sevgili CHPliler
CHPli olmayan parti yönetimi,Parti organlarında tartışmadan MYK kararıyla yemin boykotu kararı aldı.Neler söylenmişti, ne yapıldı?
Kılıçdaroğlu: “Biz CHP milletvekilleri olarak yemin etmeyeceğiz”
Medya operasyonuyla gelenlere  yapılan alkışları geçiyorum.Tükürük isiyle de ilgileniyorum.TBMM ni açanında, CHP milletvekili olduğunu hatırlatalım.
Batum: “Yemin etmeme sorunu bir insanlık, vicdan ve ahlak sorunudur.”
Kılıçdaroğlu: “Genel kurula katılacağız, yemin etmeyeceğiz, komisyonlara isim bildireceğiz”
Kılıçdaroğlu,”Yeminleri engellenen arkadaşlara yemin etme yolu açılmadıkça biz CHP vekilleri de yemin etmeyeceğiz”  demişti ama, yemin edildi.
Yemin anayasamızın 81. maddesidir.Milletvekili yemin  ederek görevine baslar.Yemin etmeden de kimse komisyonda görev alamaz.
“Madde  81-üyeleri, göreve başlarken aşağıdaki şekilde and içerler:
“Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve lâik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya sadakattan ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim.”
Her kim ben yemin etmeyeceğim derse, 81. maddeye uymuyorum demiş olur.
Yemin etmeme eylemi Anayasa sucu isleme eylemidir.
Başbakanın nasıl bayram ettiğini merak eden, o günkü söylenenlere baksın.
Simdi bi hatırlatma yapayım:
Anayasa komisyonunda CHPli üyelerin istifası sonrası, Kılıçdaroğlu “figüran mı olalım ” demişti. Daha sonra komisyona  tekrar yeni üye verildi.
Tamamda anaysa sucu islemeyi nereden çıkarıyorsun, haksızlık ediyorsun da diyebilirsiniz.Aşağıdaki söz dahil,her şeyi unutanlara,söyleyecek bir sözüm yok.
Kılıçdaroğlu “Madem anayasayı ihlal ediyorsunuz biz de ihlal ederiz” 1.7.11
Kılıçdaroğlu başkanlığındaki parti yönetiminin Anayasaya aykırı hareketi sadece bu değildi.Parti içindeki eylemler de anayasaya aykırıdır.Nasıl mı?
Ankara il başkanı istifa ettiğinde, baskı yapıldığını açıklamıştı.
Tunceli il başkanı,  MYK üyesi  aradı  istifa etmemi istiyor dedi.Etmeyince yönetimle birlikte görevden alındı. Parti yönetiminin yaptığı her şey hukuk dışıdır,tüzüğe de aykırıdır. Anayasamızın 67. maddesindeki, siyasî faaliyette bulunma haklarının kullanılmasının engellenmesidir.
Parti yönetiminin, kongrelerde seçilmiş yönetimleri hukuk dışı yollara görevden alması siyasi hakların gaspıdır.
Görevden almalar baskılar ,Siyasî hakların kullanılmasının engellenmesi  TCK Madde 114 e göre de suçtur.Alın Tüzüğü yapılanlarla kıyaslayın.
Kılıçdaroğlu başkanlığındaki parti yönetimi parti sucu ve Anayasa sucu isliyor. Milletvekillerinin tamamı, olanları izlediğine göre suca oraktır. (% 85 ini MYK belirlemişti).Ön secimle aday olup seçilenler neden sessiz derseniz? Onu da onları seçen üyelere sorun derim.Üyeler milletvekillerinin de sesi olmalıdır.
Her kim partinin ve ülkenin hukukuna uymaz derhal partiden uzaklaştırılmalıdır.
Bizlerin, partinin ve ülkenin yararına olanda budur.
Durumu bilginize sunar gereğinin yapılmasını arz ederim
22.12.2011
Mazlum Vural
mazlumvural@hotmail.de

Bu yazı Makaleler kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir