CHPli olmayanlar,Libya teskeresi ile, haçlı savasına verdikleri desteğe devam ediyor.

Sevgili CHPliler
Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu “ABD’nin taşeronluğu yapılarak 2 milyon Hataylı görmezden gelinemez” dedi. (Hataylıları görürlerse mesele bitecek mi?)
”Bugün Suriye’de tezgâhlanan kardeş kavgasının bizim ülkemizde de uygulamaya konulmayacağının garantisi yoktur”diyor.
Ben olsam şunları söylerdim:
Irak işbirliği ile iktidar yurtta savaş dünyada savaş politikasını uyguluyor.
İktidar Alevileri hedefe koymuş, ordu ve yargıdaki Alevilere karsı savası devam ediyor. Suriye cephesinde ve iç cephede aleviler savaşa sokulmaktadır.
Alevileri hedefe koymuş iktidarın karsısına, dersim diye diye Tuncelileri hedef yaparsanız, buna işbirliği denmez mi? Saf olanlara hatırlatalım, Tunceli denince Aleviler akla gelir.
CHP yönetimi ve millet vekillerin, Libya teskerende iktidara  verdikleri desteğin sürdüğü görülüyor.
Savaş Türk milletine karsı yapılmaktadır.Türk halkını bu cephede bölmek emperyalistlere hizmettir. ABD komutasında NATO birliklerinin Kardeş Suriye halkına karsı savasında biz CHPliler komşu halkın, onun devlet başkanının yanındadır.Böyle bir çatışmada Türk milleti ,Hatay, Gaziantep Kahramanmaraş,İçel illerimizde doğrudan zarar görür.Türk milleti bindiği dalı kesmeyecek ayağına kursun sıkmayacaktır.
Sadece ifade etmek, yeterli olabilir mi?
Haklısınız ama konuşarak tepki vermeyi bizde yapıyoruz diye sormaz mısınız.
Haklısınız. Biz halkımızla birlikte  Hatay’dan başlayarak Yurtta Barış Dünyada Barış mitingleri yaparak savaşa asla musade etmeyeceğiz.
Sevgili CHPliler aşağıdaki görüşte aynı toplantıda ifade edilmiştir.
Bence CHPli olmayan parti yönetiminin görüsü ve yaptıkları  ifade edilmiş.Dikitlice okuyun ve düşünün:
Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu,“Suriye’de artık halkın taleplerinin değil, emperyal güçlerin taleplerinin konuşulduğunu belirten Ediboğlu, ”Türkiye’nin ne emperyal devletlerin taşeronu olmasını ne de bir emperyal devlet olmasını kabul ederiz” diye konuştu.”  (Doğru tespit.)
“Bir gazetecinin, ”Hükümet sizi Esad yanlısı olmakla suçluyor?” sorusunu da yanıtlayan Ediboğlu, ”CHP olarak biz, Atatürk’ün ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ ilkesini benimsiyoruz” dedi.”(Simdi de bu ilkeye nasıl uyduklarını görelim)
CHP G.B.Y. Loğoğlu  Suriye’yi “Sonuçları ağır olabilir” diye uyardı.
(Gereken yapılmış ABD’nin taşeronu Esad’a itimaton verilmiş)
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından daha sert ifadelerin yer aldığı bir bildiriyi Esad’a ilettiklerini bildiren Ediboğlu, halkın taleplerinin yerine getirilmesi, seçimlere gidilmesi ve silahların karşılıklı olarak bırakılmasını istediklerini söyledi”(Bölücü terör örgütü yanlıları da aynı şeyi söylüyor)
“CHP olarak ”asla Esad yanlısı” olmadıklarını bildiren Ediboğlu, ‘Biz tarafsısız. Devlet güçlerinin de silahlı grupların da silahlarını bırakmasını ve kan dökülmesinin durmasını istiyoruz. Silahları bırakıp şubatta yapılacak seçimlere katılsınlar ve kazanan parti devleti yönetsin” açıklamasında bulundu.”http://www.chp.org.tr/?p=50957
Bilgilerinize sunar gereğinin yapılmasını arz eder
25.11.2011
Mazlum Vural      CHP İstanbul/Eyüp ilçesi üyesi
Not:MYK ,PM ve M. Vekillerine E-Postası ile yollanmıştır

Bu yazı Millet vekilleri takip Çalıştayı kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir