Üyeler görev sizin. Ne yapmalı?

 

Sevgili CHP liler;
Haksız hukuksuz eylemlere karsı gereken her şey yapılmalıdır.
yeniden kongre süreci başlıyor
Bakın delegelerin seçtiği  yönetimler görevden alınıyor.Delege olmak için arkadaşını, komşusunu kıranlara da ihtiyacı yok. Seçmiş olduğunuz yönetimleri hukuk dışı görevden alıp yerlerine yenilerini atıyorlar.
Bu operasyon tamamlandığında kendi çıkarlarını düşünenlerin  .% 90  da o görevlerde olmayacak.çağrım bu hukuksuzluklara alet olmayın.
Tek ve kalıcı çözüm üyelerin partilerine sahip çıkmasındadır.parti hukukuna sahip çıkmak bizlerin ve ülkenin yararınadır.Gönül rahatlığı ile destekleyeceğimiz yöneticileri seçmek bizlerin elindedir.Üyelerin görevlerini yapmaması partiyi keyfi yönetenlerin isine gelir.
Kendi aranızda konusun, ilce yönetimlerine İl yönetimlerine genel merkez yönetimlerine bakın. Parti hukukuna uyup uymadığını kontrol edin..Söylem ve eylemlerinde partinin hukukuna uyuyorlar mı? Öncelikli hedef parti hukukuna uymayanları partiden uzaklaştırmaktır. Görevlerini hukuk içinde yapan yeterince çalışmayanlar olabilir onlara yardımcı olunmalıdır.
Başarılı olmayanları değiştirme yolu kongrelerdir.
Hukuk yoksa barış da yoktur. Öncelikle parti hukukuna uymayanlar hedefte olmalı onlar ayrım yapılmadan görevlerinden uzaklaştırılmalıdır.Hak hukuk tanımayanlar partili değildir.Tüzük ve programa uymayanları partili olarak göremeyiz.Mücadele partiyi partili olmayanlardan  kurtarma mücadelesidir.
Okumayanlar tüzüğü okusun ve baslasın onu uygulamaya. Neler yapabiliriz?
1-Hukuksuzluklara karsı sessiz kalanları delege seçmeyin.
2-Kongrelerde atanmışlar  görevlerinden uzaklaştırmalıdır. Yerlerine gücünü üyelerden alan, parti hukukuna uyacak kadrolar getirilmelidir
3-Hukuksuzluk yapmış göz yummuş yöneticileri asla seçmeyin. Öz eleştiri yapanlar varsa onlar haklarını kullandı başkaları kullansın deyin.
4-Yapılan bütün çalışmalar acık yapılmalı. Bütün üyeler çalışmalara katılmalı haberdar edilmelidir.Yönetimlerde görev alacakları  önceden herkes bilmelidir.Örgüt toplantılarda adaylar tartışılmalı itiraz edileceklere açıkça itiraz edilmelidir.
5-Öyle delegeler secin ki haksız(Yeterli olmamaları farklı) görevden alınan yönetimine destek versin.Hukuksuzluğa karsı olsun.
6-Olağan üstü kongre ve kurultay için noterden imza şartını kaldırın.Üyelerin seçme ve seçilme haki önündeki bütün engelleri kaldırın.
Haydi hep birlikte, Partimizi gönül rahatlığı ile destekleyeceğimiz gücünü üyelerden (halktan) alan yöneticilerin yönettiği parti yapmaya çalısalım.
Partimiz de barış parti hukukuna uyulduğunda mümkün olacaktır.
Tüzük üyelerin kendi aralarındaki hukukun teminatıdır.Parti yönetirleri bunlara uyacak. Programda halkımıza verdiğimiz sözdür. Tüzük ve programa uyulduğunda  ona göre hareket ettiğimizde gönüllü birliktelikle halkımıza verdiğimiz güvenle partimiz iktidara gelecektir.
Sevgili  CHPliler program ve tüzüğe uymayan yöneticilerin yönetiminde partimiz iktidar olabilir mi ? Ben tüzük ve programa uyuldugunda iktidar olacagına  inanıyor,ona göre de hareket ediyorum.Seçiminizi yapın tek çare üyelerin hak ve hukukuna sahip cikmasında görevini yapmasındadır.
CHPli üyeler göreve
Saygı ve sevgilerimle
28.07.2011
Mazlum Vural
CHP İstanbul/Eyüp ilçesi üyesi

Bu yazı Üyeler ne yapmalı kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir