PM üyelerine, bekleme lüksünüz yok. derhal her yerde adaylar önseçimle belirlenecektir kararı alın. Para almaya son verin.

Sevgili CHPliler

Son sözümü PM üyelerine en basından söyleyeyim:
Adaylardan para almak hukuk dışı, üyelerin özgürce aday olmalarına engeldir. Millete hizmet onun memuru olmak için  aday olacağım, önce parti yönetimimin koyduğu harcı ödeyeceğim. Param yoksa aday adayı bile olamayacağım. Böyle şey olmaz. Aday adayı olanlardan para almaya son verin.

Genel başkanınız ve ekibi daha ipleri tam ele almamıştı.
Hepinizin ağzından demokrasi halk sözcükleri hiç eksik olmuyordu, halada öyle. Ön seçim sözünü de unuttum  zaten.
Ben simde sizlere sözünüzde durun demeyeceğim. Sözünüzde durmadığınızı genel seçimlerde gördüm.

Adayların % 90 ı  atamayla belirlendi. Aday listeleri de hepimizin bildiği gibi  gizli oyla belirlendi. 60 kişi sizlerin belirlediği listelerden vekil olunca CHP rozeti taktı.
Hani Yargıtay Cumhuriyet Bas savcılığı genel başkanlara diktatör yetkisi veren tüzük maddesini uygulayın dedi ya:
Genel Başkan PM ye darbe vurup nasılda  seçtiği öncülerle MYK yı atadı.

Yerel seçimlerde de adayları atamayla belirlemeyi düşünüyorsunuz. Parti hukukunu çiğnediğiniz her yerde suç ortaklarınız var. Ayrıca cebinizde kaset operasyonu gereği başka listelerin olduğunu biliyorum.
CHP’nin belediye başkanlığı kazanacakları yerlerde halk 6 oka mührü vuracak ama kazananlar partili olmayacak. Geri kalan yerlerde kazanacakları kesin yerlere de istediklerinizi  yazıp meclis üyesi yaptınız mı operasyon tamamlanmış olacak.

Önseçime girip aday olmuş su an vekil olanları da anlamış değilim. Varlıklarıyla yolukları belli değil. Yoksa üyelerle birlikte secim çalışması yapmak zor mu geldi.

Özel bağlantıların varsa, iyi bir sırada listeye yazıldın mı oluyorsun vekil. Yada birkaç kez parti yöneticilerin arkasında dolandın mı, parti içi seçimlerde hukuksuzluğu yapıp başarılı olduktan sonra, listenin seçilebilir bir yerinde oldun mu  is tamamdır.

Sayın PM  üyeleri sizlerin Program, tüzük ve ilkelerimize uymadığınızı biliyorum,Genel başkanınızla uyumlu bir şekilde çalıştığınızı görmekteyim.
Üyelerimizin bazı kişileri hedefe koyup eleştirdikleri var. Pkk’nın  dersim eyaleti söylemini hayata geçirmeye, dersim ağaların davasının peşinde olan vekil var. Bakın Haluk Koç ile birlikte 11 vekil buna kası bildiri yayınlamıştı. Simdi genel başkan yardımcısı  parti sucu olarak görüyorsa derhal disiplin kuruluna sevk edilmesi için dilekçe versin.

Ben o zaman bildiri yayınlayan 11 vekile numaracı kemal demiştim. Değiliz diyorlarsa gereğini yapsınlar da görelim. 31 PM üyesi istediği kişiyi disiplin kuruluna verebilir. Genel başkanı değiştirebilir. olağan üstü kurultay toplayabilir. Bunlar yapılmaz.

Partinin program, Tüzük ve ilkelerine  göre hareket  eden ilkeli  1 tane bile PM üyesi yoktur. Ne yazık ki vekiller içinde de bir tane yok.
Siz bakmayın halkçılık numarası yapıp demokrasi lafı ettiklerine. Hepsi parti sucu işlemiş, islemeye devam etmektedirler.

Kendine güvenenler ön seçimi savunur derhal adayları üyelerimiz belirleyecektir kararı alır. Üyelerin desteğini alarak listelerin baslarında yerlerini alırlar.

Ben parti yönetimine hiç güvenim olmadığı için, üye olarak seçme ve seçilme hakkımı kullanmalarını  istemiyorum.
Sen üye olarak PM üyelerine değil bana sesleniyor diyorsun. Doğrudur. Üyeler artık taleplerini seslice yapmalı. Ön seçim kararı bir an önce alınmalıdır.
Ön seçim üyeleriyle, yöneticileriyle aday adaylarıyla  parti örgütlerini harekete geçirecektir.. Seçimlere üç ay kala çalışarak başarılı olunmaz.

Medyadaki tanınmışlığına güvenen bir vekil anketle adayların belirleneceğini söyledikten sonra belediye başkanlığına aday olacağını söylüyor. Tüzükte adaylar anketle belirlenir diye bir madde yok, Partili olmayan birinden tüzüğe uymasını bekleyecek değilim.

Atamayla 3 ayda parti yönetimine, sonrada yasadığı ilde değil başka bir ilde vekil yapılırsa böyle konuşur tabi ki. Dikkat edin aday adayların çoğu en fazla 2 yıldır üye. CHPli olup olmadıkları da ayrıca değerlendirilmelidir. Hodri meydan öncecimden daha iyi anket mi olur?

Üyeler ( seçmenler) halkın ta kendisi değil mi? CHP de kimin adayı olacağını üyeleri değil de medya  partili olmayanlar mı karar verecek. Öyle lafla devrimcilik olmaz. Genel başkan ve PM üyeleri devrimci iseler derhal ön seçim kararı alır. Hem de istinasız kontenjan kullanmadan bütün il ve ilçelerde.
Üyeler adayların belirlesin mi tartışması anlamsız bir tartışmadır.

Sevgili CHPliler
Atamayla medyanın adaylarıyla, tanımadığın kişilerle başarı olmaz.
Muhtarını nasıl seçiyorsan meclis üyelerini belediye başkanını öyle seçmelisin. İlinde, ilçende üyelerin güvenini kazanmış, gönül rahatlığıyla oy verip oy isteyeceğin adaylarla başarılı olunur.

Bir gün daha bekleme, yanlışlara giz yumma lüksümüz yok.

CHP’nin  adaylarını üyeleri belirleyecek, yada bazı örgütlerin üyelerini, parti sucuna ortak olanlar CHPli olmayan parti yönetimi Ankara’dan atamayla masa basında listeleri yapacak..
Bu güne kadar genelde atamayla belirlendi. Yeter artık diyecekmişin.

Ya üye olacak hak ve hukukuna sahip çıkacak görevini yapacaksın yada izleyici olarak devam edeceksin, Ben tavrımı açıkça ortaya koydum.
Secim senin

10.08.2013 Mazlum Vural  CHP IST/Eyüp ilçesi üyesi

Halkın Savcısı Mehmet Feyyat

Vecdi Çıracıoğlu    www.scala.com.tr

SAVLARI, GÖZLEMLERİ VE MÜCADELELERİYLE 88 YILIN ÖYKÜSÜ…
… Hayatım kamu görevlileri, asker postalı yalayanlar, dincilerin çarığını yalayanlar, politikacılara alet olan sahtekârlar ve devleti temsil etmeyen insanlarla hukuksal mücadele vererek alay etmekle geçti.

Hayatım boyunca benim meziyetim budur. Ne savcılığı ciddiye aldım, ne de Senatör’lük müessesesini. Sadece ortaokul, lise tahsilimi ve 3 sene öğretmenliğimi ciddiye aldım. Bunun dışında 3 sene de hâkimliğim var. Hâkimliğimi de ciddiye aldım. Savcılık ve Senatörlüğü hep halk için kullandım. ‘Devlet halkın altındadır…’, düsturunu daha lise yıllarımdan bu yana şiar edindim kendime. Benim görüşüm budur.

“… Şu memlekette kaç Mehmet Feyyat var ki?”
Hasan Pulur, Milliyet

“… Bir Mehmet Feyyat var adaletsizliğe karşı mücadeleyi soluk alıp vermek gibi yaşam koşulu belirlemiş…”
İlhan Selçuk, Cumhuriyet

“… Evet sayın okurlar, gerek hukukçu gerekse siyasetçi olarak delişmen ve enerjik davranışları nedeniyle Feyyat’ın adı “deli” ye çıkmıştır.
Teoman Erel, Milliyet

 

Bu yazı Care önseçim. Ne yapmalı kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir