Hak hukuk tanımadan partiyi yönetenlere kızıp istifa eden CHPli değildir.

Parti yönetimi, Libya teskeresine verdiği destekle savaş politikası izlemektedir. PM ye darbe vurulması savaşa karsı çıkacak kadroların tasfiyesi de parti içindeki savaştır. İl ve ilce örgütlerinin, kadın ve gençlik kollarının hukuk dışı görevden alınması  savaşın ta kendisidir. Çoğu kişisel nedenlerden de olsa yapılanlara itiraz edenler oldu.
Kanun yolu ile olağan üstü kongre yapanlar hukuksuzluğa karşı direnenlerdi.
Bir çok örgüt biriminin birden fazla görevden alınması yerlerinin partili olmayanları atanması Belediye kadrolarını da ürküttü. Kongre sürecinde tasfiye edercesine  belediye kadrolarının delege seçtirilmemesi istifaları getirdi.
Bu istifalardan parti yönetimi rahatsızlık duydu mu?  CHPlilerin çalışması, seçmenlerin oylarıyla seçilen belediye başkan ve meclis üyeleri istifa ediyor, parti yönetiminden tık yok;
Memnun oldukları ortada. Böylece parti yönetimi rahatça istediğini yapacak.
Genel başkan ve kadrosu kendini seçenlere ilk darbeyi PM yi devre dışı yaparak vurdu. Baskın kurultayla da tasfiye edilenlerin yerlerini partili olmayanları koydu. İl ve ilce örgütlerine yapılan operasyonlarla da aynı şeyler yasandı.
Hukuk dışı arena şovla kurultaya darbe vuruldu. CHP milletvekili Isa Gök hukuksuzluğa itiraz etti diye hırpalanarak salondan atıldı. Bir tek vekil çıkıp da durun bakalım kimse arkadaşımı partilimi buradan çıkaramaz demedi.
Ben yadırgamadım çünkü atılan CHPli bir vekildi. Yapılanda y-chp’nin şovu idi.
Vekillerde y-chpli olunca sahip çıkmalarını beklemek saflık olurdu.
Bunları hala partide olup biteni anlamayanlar için yazıyorum.
İste bunlara itiraz etmeyen hak hukuk tanımayanlara karşı mücadele etmeyen partiye sahip çıkmayanlar bakın neler yapar.

Vekil listelerini, kongrelerde kendilerine yapılanları gören belediye kadroları da anladılar ki bu yönetim bizleri bir daha aday yapmayacak. Kendi çıkarını düşünenler için de en doğrusu istifa etmektir. Böylece keyfilerine göre hareket edecekler. Erdemli olmak CHPli olmanın şartıdır. Bunu yapana erdemli davrandı diyebilirmişiz?
CHP rozeti takacak belediye başkanı, meclis üyesi olacak sonrada istifa edeceksin. Bitir süreni sonra ne yapacaksan yap. Partili olmayan yöneticilere kızacak partiden istifa edeceksin. Partinin, oy veren seçmenlerin sucu ne?
Haksızlık, hukuksuzluk yapanlara göz yumacak onları partiden uzaklaştıracağına istifa ederek partiye 2. darbeyi vuranların haklı tarafı olamaz.

CHPli olan asla partiden istifa etmez. Partili olmayanlar istifa etmeli, görevlerinden alınmalıdırlar. İstifa edenler atanarak bu göreve gelmişlerdir. Bazıları kendilerini bu görevlere atayanlara da nankörlük yapmaktadır.
Üyesine, seçmenine güvenen partili olanlar asla istifa etmez. Üye ve seçmeniyle birlikte partinin hukukunu savunur, her kim hukuka uymaz partiden uzaklaştırmaya çalışır.

Partiyi ancak üyeler kurtarır. CHPli üyeler partiye sahip çıkmalı görevlerini yapmalıdırlar. Kim olursa olsun partide emeği  geçmeyen, kişisel çıkarlarını düşünenleri seçmemelidir. Atamaya karşı olmalıdır.
Seçmen olduğunu unutmamalı, Milletin (kendi) çıkarına göre hareket etmelidir. Her kim birliği bozar, tüzüğe uymaz görevinden alınmalıdır. Hukuksuzluğa göz yummamalıdır. Parti yönetiminin önseçim yapmaya niyeti yok. Atamayla bütün kadroları belirlemek istiyorlar. Lafla halkçılık, devrimcilik olmaz.
Yerel secimler için belirsizlik ortadan kalkmalı bir dakika bile boşa gitmemeli.
Üyeler mahallesinden başlayarak ilçesindeki belediye kadrolarını belirleme çalışmasıyla birlikte secim çalışmasını yapmalıdırlar. Her şey açıkça yapılmalı üyelerin ve seçmenlerin karsı olmadığı güven duyacağı adaylar belirlemelidir. Belirlenen kadroları da önseçimde aday yapmalıdırlar.

Partiyi düşünen, barış diyen, kongrelerde delege kavgasının bitmesini isteyenler mutlaka önseçim yaptırmalıdır.

Haydi hep birlikte Genel başkan ve parti yönetimi seslice haykıralım.
CHP üyesi ve seçmenim. Kimin belediye başkan, meclis üyesi olacağına karar vermek benim hakkım ve görevimdir. Bu hakkımı gasp edip Ankara’dan kullanmayı bırak. Atamaya son ver. İl ve ilce belediye başkan ve meclis üyesi adaylarını ben seçeceğim. Yerel seçimlere yönelik çalışmaları bu kadrolarla birlikte yapacağım. Aday olmak isteyenlerin Ankara’ya gelmesine, etrafınızda dolanmasına son verin. Masa basında yazılan listelerle değil, il ve ilçelerde bugünden başlayacak çalışmalarda ortaya çıkacak kadrolarla parti yerel yönetimlerde başarılı olacaktır.

Derhal Parti Meclisinden, ülkenin her yerinde yerel seçimlerde adayların hepsi, bütün üyelerin katılacağı önseçimle belirlenecek kararı alın.
Önseçim sözü laf olsun diye söylenmez.
parti yönetimi derhal önseçim kararı almalıdır.
Mazlum Vural 16.5.12

Bu yazı Makaleler kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.