CHP sahipsiz mi? Adam mı kalmadı ki; CHPli olmayanları partiye başkan yapma cüretini gösteriyorsunuz.


Partinin 1 milyona yakın üyesi sahibidir. CHP’nin sahibi Türk milletidir. CHPliler, kendi içinden genel başkan çıkaramıyorsa, vay CHP’nin, Millet’in haline;
CHP, Parti ile ilgisi olmayan, partileri kişisel çıkarları için, paravan olarak kullananlara  kaldıysa  yandık. Partiye sahipsiz muamelesi yapıp, aday arayışlarını, kendime, CHPlilere hakaret olarak kabul ederim. Ora da bi durun bakalım. Adam mı kalmadı? Partinin kapısını bilmeyen insanların, parti yönetimine geldiğini, vekil yapıldığını görünce heveslendiniz herhalde; Partiyi Futbol takımına çevirip, sizlere takımı yapma cüreti verenler utansın.
Unutmayın top yuvarlaktır.
Partilerde kimin genel başkan olacağına, partinin üyeleri karar verir.
Kimsenin su olsun bu olsun deme hakkı yoktur.
Milletimizin her bireyi, partilere eşit davranmak koşuluyla fikirlerini özgürce ifade etme hakkına sahiptir.
Medya sanal kahramanlar yaratarak,  CHP’nin  basına bu gelsin diyemez.
Bunu yaptıklarında  CHPlilerin de sunu yapma hakkı olur. Medya organların basına su gelsin, bunlar program yapsın, yazı yazsın deriz. 900 bin CHP üyesine, millete, yaptığınız gibi anketler yaptığımızda, çoğunuz issiz, vatansız bile kalabilirsiniz. Üyeler; Türk Milleti gerçektir. Sanal filmlere son yazısını yazacaktır.

Genel başkan, parti yöneticileri partinin hukukuna, programına, ilklerine göre hareket  eden kişiler olmak zorundadır. Yasamı boyunca CHPli olmuş, kuruluş felsefesini savunmuş olmalıdır. Örgütlerden gelmeli %  100  CHPli olmalıdır.
Darbeci yönetimin kaldırmayı düşündüğü Tüzüğün 5. maddesi, parti yöneticilerini seçerken uyacağımız çalışma ilkelerini yazar.

“Partililer toplum hayatının ve parti görevlerinin gerektirdiği yetenekleri kazanmak; sorumluluk yerlerine, partinin başarılı, bilgili ve yetenekli üyelerinin seçilmelerini sağlamak için sürekli çaba harcarlar.
Siyasal yaşamda; erdemliliğe, üretkenliğe, yeteneğe ve emeğe uygun yükselmek esastır. Partililer, bu ilkelere uymakla, parti yöneticileri de bu ilkeleri uygulamakla yükümlü ve sorumludurlar.”   Tüzük madde 5

CHP de Millet vekilliği, Belediye başkanlığı, Meclis üyeliği, PM, il ve ilce yöneticiliği yapmış binlerce  yetişmiş kadro vardır. Seçilmiş kurultay üyelerimiz var. Yine hukuk dışı yollarla, atamalarla, seçme ve seçilme hakları gasp edilmiş binlerce üye var. Milletvekili olanların kaçı önseçim olsa vekil olabilir.
Üyelerin arasında da, genel başkanlık PM üyeliği yapacak yüzlerce CHPli var.
Ha  kimse kalmadıysa genel başkanlık yapacak, uçağa atlar gelir ben yaparım.
Üyelerin seçme ve seçilme hakları gasp edilerek, atamalarla önümüze konan CHPli olmayanlara bakıp aldanmayın. Genel Merkezin kapısından sokulmayan binlerce üye var. Parti diktatörleri ve onların koyduğu duvarları yıkmayı basara bilirsek, Türk Milleti her şeyi görecektir.

27 şubatta Kurultay üyelerimiz, kendileri dahil CHP içinden çıkaracağı adaylarla partiyi gerçek sahiplerine teslim etmeye çalışacaklar.

Ülkemiz ve partimiz için bunu başarmalıdırlar. Basarı, gücünü üyelerin gönüllü desteğinden alan, her şeyi üyeleriyle birlikte yapan, PM, il, ilce örgüt yönetimlerine bilgili nitelikli CHPlileri seçmekle gelir.
Önemli olan parti, ondan da önemlisi ülkemizin Milletin çıkarıdır.
Saygı ve sevgilerimle
26.02.2012  Mazlum Vural  CHP İstanbul/Eyüp ilçesi üyesi

Bu yazı Makaleler kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.